Kalburabastı Tarifi İcin Malzemeler
*125 gr tereyağı
*1 yumurta
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 cay bardağı sut
*1 yemek kaşığı irmik
*1 fiske tuz
*1 paket kabartma tozu
*+ 3 su bardağı un
Şerbeti icin ;
*3 su bardağı tozşeker
*3, 5 su bardağı su
*Yarım limon
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
1
*Once şeker ve suyu bir tencereye koyup limonu dilimleyip kaynamaya bırakıyoruz
*20 dakika kaynatıyoruz
*Soğumaya bırakıyoruz
*Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve diğer malzemeleri iyice karıştırıyoruz
*Un ve kabartma tozunu karıştırıp bu karışıma ilave ediyoruz
*Hamuru 15 dakika kadar dinlendiriyoruz
*Hamurdan parcalar alıp nihalenin uzerine yayıp icine ceviz koyup kapatıyoruz
*180 derecede onceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz
*Ilıyan şerbeti fırından aldığımız tatlıya dokuyoruz
*23 saat dinlendikten sonra servise hazır oluyor ama bir gece onceden yaparsanız daha guzel oluyor kolay gelsin
*125 gr tereyağı
*1 yumurta
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 cay bardağı sut
*1 yemek kaşığı irmik
*1 fiske tuz
*1 paket kabartma tozu
*+ 3 su bardağı un
Şerbeti icin ;
*3 su bardağı tozşeker
*3, 5 su bardağı su
*Yarım limon
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
1
*Once şeker ve suyu bir tencereye koyup limonu dilimleyip kaynamaya bırakıyoruz
*20 dakika kaynatıyoruz
*Soğumaya bırakıyoruz
*Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve diğer malzemeleri iyice karıştırıyoruz
*Un ve kabartma tozunu karıştırıp bu karışıma ilave ediyoruz
*Hamuru 15 dakika kadar dinlendiriyoruz
*Hamurdan parcalar alıp nihalenin uzerine yayıp icine ceviz koyup kapatıyoruz
*180 derecede onceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz
*Ilıyan şerbeti fırından aldığımız tatlıya dokuyoruz
*23 saat dinlendikten sonra servise hazır oluyor ama bir gece onceden yaparsanız daha guzel oluyor kolay gelsin