Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalburabastı (Zeytinyağlı, Anne Usulü)

Kalburabastı (Zeytinyağlı, Anne Usulü)
0
143

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
kalburabasti-zeytinyagli-anne-usulu.jpg

Kalburabastı (Zeytinyağlı, Anne Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un ( tepeleme olmayacak)
  • 3 yemek kaşığı irmik (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (silme)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • Ceviz dilediğiniz kadar
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı dolusu karbonat
Şerbeti için ;
  • 500 gr şeker
  • 500 ml su
  • Çeyrek limon suyu
  • ( şerbet su bardağı olarak 3 bardak su,3 bardak şeker üzere de düşünülebilir)

Kalburabastı (Zeytinyağlı, Anne Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şeker ve suyu tencereye alıp şerbet için kaynatıyoruz.
  2. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca çeyrek limon suyunu da ekleyip bir müddet kısık ateşte kaynatmaya devam edelim.
  3. Şerbeti soğumaya bırakalım. Ne kadar soğuk olursa o kadar düzgün olur.
  4. Şerbeti bir gün evvel yapıp dolaba koyabilirsiniz.
  5. Unu eleyip içine karbonat, irmik, şeker, süt ve zeytinyağı ekleyerek bir hamur yoğuralım.
  6. Yağlı hamur çok fazla oynamaya gelmez.
  7. Hamurdan ceviz büyüklüğünde yada ne kadar büyük olmasını istiyorsanız o kadar modül alıp bastırıp yuvarlak hale getirelim.
  8. İçine ister dövülmüş, ister benim yaptığım üzere iri kesimli olarak dilediğiniz kadar ceviz koyalım.
  9. Poğaça kapatır üzere kapatıp rende üzerinde yuvarlayıp tepsiye dizelim.
  10. Hepsi bitince 180 de derece fırında altı üstü eşit pişirelim.
  11. Rengini ben biraz koyu seviyorum. Tercih problemi olağan. ( fırında pişerken tepsiyi salladığınız da kalburabastılar tepsiden ayrılmışsa, serbestçe tepside hareket ediyorsa rengi de istediğiniz üzereyse tamamdır).
  12. Fırından aldığımız tepsiyi tezgaha çıkarıp, fırını kapatıp birinci sıcağı çıktığında yaklaşık 2-3 dakika da soğuk şerbeti dökebiliriz.
  13. Tepsinin üzerini örtmeden ve mümkünse birinci gün kapaklı olmayan bir biçimde saklanmalı.Afiyet olsun:)).
Kalburabastı (Zeytinyağlı, Anne Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt