
Kalbura Bastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kadar kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağından biraz fazla olacak halde ceviz
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Kalbura Bastı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetini yapıyoruz zira şerbetin soğuk olması lazım şerbeti için tencereye suyu ve şekeri koyup, kaynatmaya başlayalım.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekliyoruz 15 dk kadar kaynatıyoruz. Yalnız ocağın altını kaynadıktan kısmayı unutmayın şerbetin kıvamı baklava yaptığımızda ki üzere kıvamlı bir şerbet olması lazım şerbetimiz olduktan sonra soğumaya bırakalım.
- Diğer yandan hamurunu hazırlayalım karıştırma kabına öncelikle sıvı gereçleri sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve tereyağını ekleyip güzelce yoğurun.
- Ardından irmiği, vanilyalı, kabartma tozunu da ekleyip tekrar yoğurun akabinde unu azar azar ek ederek yoğurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak formda hamurumuzu hazırlayın.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp form vermek için ben nihalenin üzerinde açıp içerisine kırılmış ceviz içi ekleyip iki yandan hamuru alıp kapatıyoruz daha sonra alt kısmı üste gelecek formda tepsiye diziyoruz daha sonra.
- Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında üzeri ve altı hafif kızarana kadar pişirelim. Sıcak tatlımızın üzerine soğuk şerbeti her tarafa gelecek halde dökelim ve 2 saat kadar dinlenmeye alalım. Şerbetini çektikten sonra servis edelim.