Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalbura Bastı Tatlısı

Kalbura Bastı Tatlısı
0
60

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kalbura-basti-tatlisi-14.jpg

Kalbura Bastı Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 buçuk çay kaşığı karbonat
  • Karbonatı etkinleştirmek için 4 damla limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 3 buçuk su bardağı un
İçine koymak için;
  • İri modüllü ceviz
  • 125 gram oda ısısında tereyağı
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 3 damla limon suyu

Kalbura Bastı Tatlısı Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım, şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı.
  2. Şeker ve suyu bir tencereye alalım, kaynamaya bırakalım.
  3. 15 dakika orta ateşte kaynasın, son 2 dakika kala limon suyunu sıkalım.
  4. Hamuru için sıvı yağ, süt, tereyağı, irmik, karbonatlı limon karışımı, yoğurt ve vanilyayı güzelce karıştıralım.
  5. Azar azar un ek edelim, yaklaşık 3 buçuk su bardağı un gerekiyor.
  6. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı, hamur sert olursa, şerbeti içine almaz.
  7. Ceviz büyüklüğünde toplar yapalım, nihale, rende ya da, kalbur üzerinde avuç içiyle açalım, ceviz koyalım.
  8. Mekik formunda kapatalım, tepsiye dizelim 180 derece fırında kızarana dek pişirelim.
  9. Sıcak tatlımıza soğuk şerbeti dökelim, 2 saat dinlendirelim. Yarım saat sonunda tatlıları aykırı çevirelim.
  10. Üst tarafları da şerbete bulansın.
Afiyet olsun ????????.
 
858,505Konular
982,725Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt