kalbura bastı tatlısı tarifi nasıl yapılır burada kalbura bastı, kabura bastı tarifi, yapılışı, malzemeleri, ramazn tatlısı burda meleklerim 1548693868 1548693868 kalburabastitatlisitarifinasilyapilirburada5c4f31707888ekalburabastitatlisitarifinasilyapilirburada5c4f31707888e kalburabastitatlisitarifinasilyapilirburada5c4f31707888e iftarlarda ne tatlısı yapsam hazırmı alsam acaba diyen hanımlar alın size kalbura bastı keza basit keza lezzetli MALZEMELER • 4 çorba kaşığı yoğurt • 1 su bardağı yağ (margarin ve sıvıyağ girift) • 1 çay bardağı şeker • 1 paket kabartma tozu • 3,5 su bardağı un • 1 limon kabuğu rendesi ceviz içi Şerbeti İçin • 3 su bardağı şeker • 3 su bardağı su • 1 dere kaşığı vanilya Hazırlanışı Yoğurdu, şekeri, yağı, rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta şeker eriyinceye dek karıştırın daha sonra kabartma tozu karıştırdığınız unu ekleyerek yoğurun Hazırladığınız hamuru 1 saat dinlendirin id 2 Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekil verin içine ceviz koyun kapatınRendenin iri tarafına bastırıp yağlanmış tepsiye bırakın Bütün hamur bitince orta ısılı fırında kızarana kadar pişirin 3 Bu Vesileyle tencereye suyu ve şekeri koyun Kısık ateşte 15 dakika kaynatın Vanilyayı da ekleyip ateşten alın ve soğumaya bırakın 4 Fırından çıkardığınız sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün