Dinç gıda, uyumlu spor ve uyku hayatınızın merkezinde olabilir; oysa arada bir keyif için içiyorum dediğiniz birçok zaman da ölçüyü kaçırdığınız Içki, kalbinizi zora sokabilir id Gad300250Hisar Intercontinental Hospital Kardiyoloji Uzmanı Doç Dr Tuba Bilsel’le alkolün kalp üzerindeki etkilerini konuştuk…Içki kullanmıyorve yürek hastalıklarından korunmak istiyorsanız kuşkusuz alkole başlamamanız gerektiğini dile getiren Doç Dr Bilsel; ‘İçmiyorsanız kesinlikle başlamayın Eğer içiyorsanız; kırmızı şarabı tercih edin ve kısıtlı miktarda için Kadınlarda günde 1 kadeh (takriben 30 cc); erkeklerde 12 kadeh sınırı vardır Bilhassa kırmızı şarapta bulunan bazı maddelerin, damarların iç yüzeyini saran zarı koruduğu, iyi kalpli kolesterolü büyütücü alet ve kan inceltici etkisi olduğu, bilimsel olarak tam ispatlanmamakla beraber söylenmektedir az kalsın her gün alınan pozitif miktarda alkol değin; yalnızca hafta sonları veya bir seferde artı miktarda içilen alkolün de olumsuz etkileri vardır Yürek damar hastalığı olanlarda yürek krizi tetiklenebilir, kalpte ritim bozukluğuna sebep olabilir Yüksek tansiyon, günde 2 kadehten fazla alkol içenlerde içmeyenlere kadar 2 kat daha pozitif görülür Hipertansiyon, yürek ritim problemi, kalp büyümesi, kalp kasında kasılma bozukluğu, kalp yetmezliği olan hastaların şüphesiz alkol tüketmemesi gerekir Sık ve fazla miktarda tüketilen alkolün bir takım kişilerde kalp kasına aracısız olumsuz etkisi vardır Kalp büyümesiyle beraber kalp yetmezliğine sebep olur Bu durum ‘alkolik kardiyomiyopati’ olarak adlandırılır ve tedavisinde en önemli ve etkin yöntem, alkolü bırakmaktır Bu hastalarda alkol bırakıldığında kalp yetmezliği iyice düzelebilir Tekrar bilhassa bir seferde pozitif miktarda 45 kadeh alkol içilmesi; atriyal fibrilasyon dediğimiz ritim bozukluğunun gelişme riskini ve inme riskini artırır’ açıklamasında bulundu