Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalbin Cisim Dilindeki Önemi ve Yüzdeki Görüş Alanları

Kalbin Cisim Dilindeki Önemi ve Yüzdeki Görüş Alanları
0
212

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
İnsan bedeninin en manâlı organlarından bir adam başına kalptir Aslında 21*Yüzyıla kadar en manâlı organın kalp olduğu kabul edilirken 21 Yüzyıldan sonra beyin( mantık ) en önemli organ olarak kabul edilir oldu
Kalp, vücudumuzun az daha ortasında bulunmaktadır Bu organ sadece anatomik olarak manâlı değildir Hissi manada da kalp, birçok dinde, birçok dünyevi inançlarda manâlı bir yere sahiptir Tüm dinlerde Müslümanlıkta, Budizm ’de, Hıristiyanlıkta vs kalp fazla önemlidir
Bir insanın iyi niyetini ve temizliğini söz etmek için kalbi fazla temiz insan denilir Bundan nedeniyle yürek yalnızca kan pompalayan bir organ değil, duygusal olarak da çok önemli bir organdır Gerçekten insan bedenide kalbin çok önemli bir organ olduğunun haberdar olduğundan nedeniyle çoğu hareketi kalbi gözetmek adına yapmaktadır
Birini sevdiğimizi belli etmek için sana kalbimi açtım denilmektedir Bu söz*benim*için sen dostsun, arkadaşsın, sevgilisin, sana karşı bir fesatlığım değil, sana aleyhinde bir duvarım ya da direncim değil anlamına gelmektedir
Ahali kucaklaşırken kollarını açarak karşı tarafa kalbini açtığını kullanmak istemektedirler Bu hareket, karşı tarafa seni seviyorum, sana en değerli organımı kalbimi açıyorum anlamına gelmektedir Kucaklaşınca göğüslerimiz yani kalplerimiz birbirine değerinde ve aleyhinde tarafa seni seviyorum imajı verir
Elleri göğüs hizasında kavuşturmak, kalbimizin önüne kollarımızla bir engel koymaktır fakat bu hareket, sana kapalıyım, seni kulak vermek istemiyorum, sana aleyhinde bir muhabbet beslemiyorum, seni yakınımda görmek istemiyorum, senden hoşlanmıyorum, seninle karşısında karşıya oturmak istemiyorum anlamlarına gelmektedir
Halk Müziği karşılarında sevdikleri, hoşlandıkları birilerini gördüklerinde kollarını yanlara içten açarak sarılmak için karşısındaki kişiye dürüst giderler Bu hareket, sana kalbimi açtım, seninle aramızdaki bütün engelleri kaldırdım, sana karşı fena bir niyetim yok, seninle beraber olmak, seninle tabi yandan elde etmek benim fazla hoşuma gidiyor anlamlarına gelmektedir
Bir kişi çok mutluyken, herhangi bir şeyden gurur duyarken göğüsüm kabardı demektedir Çünkü göğsü dışarı doğru çıkarmak herhangi bir konuda çok mutlu olduğumuzun ve gururlandığımızın bir göstergesidir* Dolayısıyla da birey göğsüm kabardı derken bir mutluluktan bahsetmektedir

CISIM DİLİNDE DOKUNMANIN ÖNEMİ
Beden dilinin en önemli noktalarından bir her birine dokunmaktır Gerek halk müziği gerekse hayvanlar için değmek ve dokunulmak çok önemlidir Bilhassa çocuklarda dokunmanın depresyonu engellediği bilimsel olarak kanıtlanmış bir realitedir İletişime açık ve sevgi dolu bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız mutlaka çocuğunuza dokunun ve onunla tensel temasta bulunun Dokunulan, saçları okşana, elleri tutulan çocukların yani dokunsal teması fazla yaşayan çocukların, ilerleyen dönemlerde lüzum buhran lüzum öteki psikolojik rahatsızlıklarda gerekse sevgisini bakış açısından, diğer çocuklara tarafından fazla kayda değer avantajlar elde ettikleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır
Dokunmayla ilgili Hz Muhammed ’in(SAV) hoş bir sözü vardır Hz Muhammed evli çiftlere, fazla sinirli olduğunuzda “Birbirinizin ellerini tutun çünkü ellerinizden birbirinize fazla elektrik akar demiştir* En sinirli anızda deha eşinizin elini tuttuğunuzda sinirinizin % 7080 azaldığını ayrım edebilirsiniz Bundan dolayı el ele tutuşan iki insanın birbirleri hakkında kötü bir şeyler söylemesi ve birbirlerine öfke beslemesi öyle muhtemel olmamaktadır
Değmek bununla beraber sahip almak anlamına da gelmektedir Bir şeye değmek o şey üstünde adalet sahibi olduğumuzu göstermektedir Birçok kişinin arabasının önünde çekilmiş fotoğrafları bulunmaktadır Bu fotoğrafla, araba benimdir ve bana aittir mesajı verilmek istenmektedir
Son hızlı olma konuşun bir insanın özel bir eşyasına dokunulduğunda konuşan kişinin konuşmasının yavaşladığı görülmektedir Kişinin özel bir eşyasına dokunulmuştur ve dokunan kişi o eşya üzerinde adalet sahibi olacak o eşyayı sahiplenecektir* Çünkü değmek o şeye sahip olmayı gerektirir bilinçaltında bu böyle algılanacaktır Dolayısıyla herhangi bir şey dokunduğumuzda ona sahip oluruz
Erkeklerin yan bayanın beline öteki erkekleri gördüğü zaman elini koyması bu duruma hoş bir örnektir Erkek burada ayrıca cinslerine yanımdaki bayana dokunuyorum çünkü bu hanımefendi bana aittir imajı vermektedir Erkeğin bu hareketi yanındaki bayanı sahiplendiği anlamına gelmektedir
YÜZDEKİ BAKIŞ ALANLARI VE ANLAMLARI
Yüzde üç tane görüş alanı vardır:

1 ) Resmiyet manzara alanı: Resmiyet bakışı için yüzümüzde belirlenen bölge alnımız ile kaşlarımızın üstteki kısmı arasındaki bölgedir Bu bölge kaşlarımızın üstünden başlayıp yukarı doğru daralarak tam bir üçgen oluşturmaktadır Alnımızın ortasındaki bu üçgen alan resmiyet görünüm alanını oluşturmaktadır Resmiyet bakış alanı bilhassa mesafe koymaya çalıştığımız durumlarda kullanılmaktadır* Araya uzaklık konulmak istenildiğinde bu alana bakmak cisim dilini haberdar olan bir insan için yeterli olacaktır Bu alana bakıldığı zaman karşınızdaki kişi rekabet edemez, kuytu edemez ve kendini ifade etmekte zorlanır Bu bölge genel olarak iş için kullanılmaktadır Bu alandaki görünüm resmiyeti ve aradaki mesafeyi anlatmaktadır
2 ) Sosyal görüntü alanı: İki dudak arası ile kaşlar arasındaki bölgedir Bu alan gözleri, burnu ve üstteki dudağı kapsamaktadır Bu bölge iletişime açık olduğunuzu göstermektedir* Araya bir uzaklık konulmak istenmiyorsa sosyal manzara alanı kullanılmalıdır Karşınızdaki kişiyle arkadaşça, sıcak bir iletişimde bulunmak istiyorsanız sosyal görüntü alanını kullanmanız yani karşınızdaki kişinin yüzünde bu bölge bakmanız tatmin edici olacaktır
3 ) Cinsel bakış alanı: Bu bölge baş bölgesinde yok de daha alçak dudaktan itibaren bakılan bölgedir Cinsel görünüm alanı daha alçak dudak ile göğüs arasındaki mesafeyi kapsamaktadır Bu alana görmek karşısında tarafa hissi bazı şeyler beslediğinizi göstermektedir Ancak birçok zaman bu alana bakmak aleyhinde tarafı rahatsız edebilmektedir