iltasyazilim
FD Üye
Dört nefsin her birinin her bir dağın başında bulunuşu ise, dikkate değer bir şekilde, bir insanda dört nefs tabakasının beraberce bulunduğunun işaretidir Bir insan nefsi emmareye, diğeri nefsi mutmaineye sahip değildir Herkes dördüne de sahiptir Sadece kimin sesinin daha çok çıktığı, kimin âmir, kimin memur olduğu kişiden kişiye değişmektedir Nefsi mutmainnenin hakim olduğu bir kalp evreninde, nefsi emmareye düşen kötülüğü değil, iyi amellerin yapılmasını emretmekten ibarettir Bu sayede insan daima hayır işler yapar ve yorulmaz Zira âmiri nefsi mutmainne hayırdan lezzet alır, hademesi nefsi emmareyi cüz’i bir ücret vererek çalıştırır Bu dört nefsin beraberce bulunuşu aynı zamanda hangi mertebede olursa olsun, bir insanın büyük günaha düşebileceği ve bunun ancak nefsi emmareye bir boşluk bırakmasıyla mümkün olduğu gerçeğini ihtar eder Her insanın içinde o canavar vardır Öldürülmesi mümkün değildir En fazla zincire vurulabilir, benliğin zindanlarında haps edilebilir
Bu bize aynı zamanda her insanın bir veli olma potansiyelinin de daima açık olduğunun, bir velilin kalbi ile aynı kalbe sahip yaşayıp durduğunun da müjdesini verir Bize de aynı emanet yahut aynı miras verilmiştir Fakat babadan kalan mirası bir kardeş har vurup harman savurur, diğeri onunla tasarruf ve ticarette bulunur…
Mona İslam
Karakalemnet'te okuyup beğendiğim yazının son bölümünü sizlerle paylaştım Tamamı için karakalemnet'e girebilirsiniz Ben çok beğendim, umarım sizler de zevkle okursunuz
Bu bize aynı zamanda her insanın bir veli olma potansiyelinin de daima açık olduğunun, bir velilin kalbi ile aynı kalbe sahip yaşayıp durduğunun da müjdesini verir Bize de aynı emanet yahut aynı miras verilmiştir Fakat babadan kalan mirası bir kardeş har vurup harman savurur, diğeri onunla tasarruf ve ticarette bulunur…
Mona İslam
Karakalemnet'te okuyup beğendiğim yazının son bölümünü sizlerle paylaştım Tamamı için karakalemnet'e girebilirsiniz Ben çok beğendim, umarım sizler de zevkle okursunuz