
Kalan Kek Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Kek İçin
- Yaptığınız çikolatalı, sade yada meyveli kek
- 4 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı buğday yahut mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket çikolatalı sos
- 2.5 su bardağı süt
- Hindistan cevizi
Kalan Kek Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Keki robottan geçirip un haline getiriyoruz, tepsiye eşit yayıp, bardak altıyla düzeltiyoruz.
- Sonra krema materyallerini bir tencereye alıp düzgünce çırparak topaklığı giderip, ocağı açıyoruz, pişene dek çırpıyoruz.
- Pişen kremayı kekin üzerine eşit döküp, soğumasını bekliyoruz, tekrar çikolata sosumuzu pişirip, onun üzerine eşit biçimde döküp, yayıyoruz.
- 1 saat buzlukta bekletip, buzdolabına alıyoruz. 3-4 saat dinlenmiş tatlınızı istediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun