iltasyazilim
FD Üye
Kalamarlı Karides Güveç
Malzemeler:
1 paket dondurulmuş karides
1 paket dondurulmuş kalamar
1 küçük kavanoz mantar konservesi
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
3 adet sivribiber
3 diş sarımsak
Karabiber, tuz
1 paket dilimlenmiş tost kaşarı
Yapılışı:
1 Tereyağını eritin İnce kıyılmış mantarları, ufak doğranmış sivribiberleri, ortadan ikiye kesilmiş sarmısakları ilave edin Karidesleri ve doğranmış kalamarları ekleyin 34 dakika karıştırarak sote edin
2 Küp şeklinde doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyin Tavanın kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin
3 Hazırladığınız karışımı yağlanmış güveç kabına koyun Üzerine peynir dilimlerini yerleştirin
4 Güveci, 200 derece ısıtılmış fırında karides ve kalamar pişip, peynir eriyinceye kadar tutun Sıcak olarak servis yapın
Malzemeler:
1 paket dondurulmuş karides
1 paket dondurulmuş kalamar
1 küçük kavanoz mantar konservesi
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
3 adet sivribiber
3 diş sarımsak
Karabiber, tuz
1 paket dilimlenmiş tost kaşarı
Yapılışı:
1 Tereyağını eritin İnce kıyılmış mantarları, ufak doğranmış sivribiberleri, ortadan ikiye kesilmiş sarmısakları ilave edin Karidesleri ve doğranmış kalamarları ekleyin 34 dakika karıştırarak sote edin
2 Küp şeklinde doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyin Tavanın kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin
3 Hazırladığınız karışımı yağlanmış güveç kabına koyun Üzerine peynir dilimlerini yerleştirin
4 Güveci, 200 derece ısıtılmış fırında karides ve kalamar pişip, peynir eriyinceye kadar tutun Sıcak olarak servis yapın