Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kalamar Tava

Kalamar Tava
0
89

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
kalamar-tava-1.jpg

Kalamar Tava Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram dilimlenmiş kalamar
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Un yağ

Kalamar Tava Tanımı Yapılışı

  1. En kıymetli noktası sosla uzun müddet bekletmek 20-24 saat ortası beklettiğinizde dışı çıtır içi lokum üzere lezzetli mi lezzetli kalamarlar elde etmiş olacaksınız.
  2. Kalamarlar derin bir kaba alınır karbonat ve tuz eklenir 10 dakika kadar ovalanır.
  3. Ovalama süreci nazikçe değil bastırılarak yapılır.
  4. Kalamarlar 10 dk sonunda köpürmeli, köpürmezse bastırarak ovmaya biraz daha devam edilmeli.
  5. Akabinde şeker eklenip biraz daha karıştırılır ve 1 şişe maden suyu eklenerek streçle sıkıca kapatılarak 1 gün dinlendirilir. Ben 20 saat beklettim.
  6. Sonraki gün kalamalarlar yumuşamış olacak süzgeç ile kalamalarları süzüp suya tutmadan una bulanır .
  7. Derin bir tavada kızgın yağda 4-5 dakika kızartılır.
 
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt