iltasyazilim
FD Üye
Kakulenin Yararları
Latince ismi Cardamomi fructus olan kakule zencefilgiller familyasındandır Baharat ve koku verici olarak kullanılır Bazı doğu ülkelerinde kakule tohumu kahve tohumuyla beraber toz haline getirilerek kakuleli kahve yapılır
En büyük kakule üreticisi Hindistan dır Bilhassa Güney Hindistanın bataklık ormanlarında yabânî şekilde yetişmektedir Kakule bitkisi ülkemizde yetişmez
Olgunlaştığında toplanıp güneşte kurutulan yeşilimtırak ya da sarımsı gri meyvalarının kapsül kılıfı ayıklanmış tohumları kullanılır
Kakule safran ve vanilyadan sonra fiyat bakımından en kıymetli üçüncü baharattır
Sindirim sistemini uyarıcı etkisi vardır
İştah açıcıdır
Hafızayı güçlendirici özelliği kakule yararları arasındadır
Gaz söktürücüdür
Ağız kokusunu gidermek için kullanılabilir Bir çay kaşığı kakule tohumu çiğnenerek yutulur
Almanya Sağlık Bakanlığının nebati preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu kakulenin hazımsızlık için kullanılabileceğini belirtmiştir
Kakule Nasıl Kullanılır ?
Kakule çayı: Bir kahve kaşığı kakule bir bardak kaynar suya konulur ve 10 dakika demlendikten sonradan süzülerek içilir Kakule kaynatılmamalıdır
Öğütülmüş şekilde satılan kakule aromasını yitirir Bu yüzden kabuklu halde olmak gerekir Kakule meyvası kullanılacağı vakit ezilmelidir Malabar Kakulesi öteki kakule türleri içerisinde en kaliteli olanıdır
Akut gastrit, mide ve onikiparmak barsağı ülseri olanlar kullanmamalıdır
Hamileler kullanmamalıdır *
Latince ismi Cardamomi fructus olan kakule zencefilgiller familyasındandır Baharat ve koku verici olarak kullanılır Bazı doğu ülkelerinde kakule tohumu kahve tohumuyla beraber toz haline getirilerek kakuleli kahve yapılır
En büyük kakule üreticisi Hindistan dır Bilhassa Güney Hindistanın bataklık ormanlarında yabânî şekilde yetişmektedir Kakule bitkisi ülkemizde yetişmez
Olgunlaştığında toplanıp güneşte kurutulan yeşilimtırak ya da sarımsı gri meyvalarının kapsül kılıfı ayıklanmış tohumları kullanılır
Kakule safran ve vanilyadan sonra fiyat bakımından en kıymetli üçüncü baharattır
Sindirim sistemini uyarıcı etkisi vardır
İştah açıcıdır
Hafızayı güçlendirici özelliği kakule yararları arasındadır
Gaz söktürücüdür
Ağız kokusunu gidermek için kullanılabilir Bir çay kaşığı kakule tohumu çiğnenerek yutulur
Almanya Sağlık Bakanlığının nebati preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu kakulenin hazımsızlık için kullanılabileceğini belirtmiştir
Kakule Nasıl Kullanılır ?
Kakule çayı: Bir kahve kaşığı kakule bir bardak kaynar suya konulur ve 10 dakika demlendikten sonradan süzülerek içilir Kakule kaynatılmamalıdır
Öğütülmüş şekilde satılan kakule aromasını yitirir Bu yüzden kabuklu halde olmak gerekir Kakule meyvası kullanılacağı vakit ezilmelidir Malabar Kakulesi öteki kakule türleri içerisinde en kaliteli olanıdır
Akut gastrit, mide ve onikiparmak barsağı ülseri olanlar kullanmamalıdır
Hamileler kullanmamalıdır *