
Kakaolu Zebra Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- Çeyrek su bardağı ılık su
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un artı olarak bir yemek kaşığı da beyaz harcın içine
- Borcamı yağlamak için ;sıvı yağ
Kakaolu Zebra Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri beyazlaşıp kabarana kadar güzelce çırpalım.
- Daha sonra içerisine vanilyayı ek edip tekrar çırpmaya devam edelim ki yumurta kokusu kalmasın .
- Daha sonra sıvı gereçleri ekleyelim bi çeşit çırpıp üzerine unu ve kabartma tozunu eleyerek koyalım.
- Harcı iki eşit modüle bölüp birine kakaoyu birine de bir kaşık daha un koyarak çırpalım.
- Yağlanmış yuvarlak borcam yahut fırın tepsisine 2,şer yemek kaşığı olacak formda sırayla koyalım.
- Ortasına denk gelecek halde harcımız bitene kadar bu süreci yapalım .
- En son bitince borcamı bi iki defa vuralım ki içerisindeki hava kabarcıklarını alıp düzleşmesini sağlayalım ve kürdanla desen verin.
- 180 derecelik fırında kürdan pak çıkana kadar pişirelim.
Kakaolu Zebra Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı