Kakaolu Ve Sade Biskrem Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3.5 su bardağı un
- Beyaz ve sütlü pul çikolata
- 3 yemek kaşığı kakao
Kakaolu Ve Sade Biskrem Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak gereçlerimiz oda sıcaklığında olmalı margarin, yumurta ,sıvı yağ, pudra şekerini mikser ile çırpalım.
- Daha sonra mikseri bırakıp unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. ( Herkesin un ölçüsü birebir olmayabilir dikkatli olun un koyarken ).
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizle yuvarlayalım.
- Avucumuzun içine bastırarak biraz düzeltip pul çikolatayı yerleştirip kapatalım.
- Üzerine bıçak ile biçim verelim .
- Yarım tepsiyi sade yapıp kakaoluya geçelim.
- Kalan hamura kakao ekleyip yoğuralım.
- Ona da birebir süreci yapalım sade kurabiyemize yaptığımız üzere kakaolu hamurun ortasına beyaz çikolata sade hamurumuzun içine de sütlü çikolata yerleştiriyoruz.
- 170 derece fırında 10-15 dakika ortası pişiriyoruz üzeri beyaz kalacak formda pişirelim kurabiyelerimiz hazır çok hoş oldular kıyır kıyır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.