Kakaolu Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- Yarım paket margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı kakao
- 4-5 su bardağı kadar un
- Bütün fındık (1 çay bardağı kadar)
- 3 bardak şeker (200 ml)
- 4 bardak su (800ml)
Kakaolu Şekerpare Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardağı toz şeker ve 4 bardak suyu ekleyip orta ateşte 20 dakika kadar şerbetimizi kaynatıp soğumaya alıyoruz.
- Materyallerin oda sıcaklığında olmalıdır. Yumurta, pudra şekerini, sıvı yağ ve margarini birbirine karıştıralım.
- Materyaller birbirine düzgünce karıştıktan sonra irmik ve kakaoyu ekleyip tekrar karıştırıp unu denetimli olarak vanilya ve kabartma tozu ile elekten geçirerek ekleyelim.
- Hamurumuzda ceviz büyüklüğünde kesimler kopararak form veriniz ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine birer tane bütün fındık koyuyoruz.
- Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ortalama 25 -30 dakika kadar kurabiyeler çatlayıp pişene kadar fırında pişirilecektir.
- Kurabiyeler piştikten çabucak sonra soğuk şerbetle ıslanıp şerbetini çekene kadar beklenir ve sonrasında servis yapılabilir. Denemeden geçmeyin afiyetler olsun
????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.