
Kakaolu Sade Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Kakaolu Sade Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtaları şeker ile köpürünceye kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ ve sütü ekliyoruz.
- Bu şekildede karıştırdıktan sonra un ,kabartma tozu, vanilya ekleyip kek hamurumuzu elde ediyoruz.
- Daha sonra hamuru ikiye bölüp 1 kısmına 2 yemek kaşığı kakaoyu ekliyoruz.
- Kalıbımızı yağlayıp evvel sade hamurumuzu daha sonra kakaolu hamurumuzu boşaltıyoruz.
- evvelden ısınmış 175 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz .
- Soğuduktan sonra kalıbımızı zıt döndererek kekimizi kalıptan çıkarıyoruz daha sonra dilimliyoruz servise hazır
.