
Kakaolu Portakallı Islak Kek (Çikolata İle Olacak Değil Hep Islak Kek) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu+1 çay kaşığı karbonat
- 1 adet vanilya
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 2.5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı portakal suyu+rendelenmiş kabuğu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet portakal
- Hindistan cevizi
Kakaolu Portakallı Islak Kek (Çikolata İle Olacak Değil Hep Islak Kek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de sırayla ekleyip karıştırın.
- Ardından un ,kabartma tozu, kakaoyu da eleyip ekleyelim karıştırdıktan sonra yağlanmış borcama ekleyin.
- 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Kürdan yardımıyla pişmesini kontrol ettikten sonra fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Bu arada sosunu hazırlamak için sos tenceresine portakal suyu rendelenmiş kabuğu ve şekeri ekleyip iyice karıştırıp ocağa alın .
- Şeker eriyince ocaktan alın kaynamasına gerek yok .
- Soğumuş keki çatalla delikleyip üzerine eşit şekilde sosu yavaş yavaş ilave edilir.
- Sosunu çektikten sonra dilimleyip süsleyebilirsiniz deneyenlere afiyet olsun
.