Kakaolu Kıyır Kıyır Kurabiye( Lezzet-i Şahane) Tanımı İçin Gereçler
- 1 yumurta
- 25 gram küçük paket kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı kadar un
- Pudra şekeri
Kakaolu Kıyır Kıyır Kurabiye( Lezzet-i Şahane) Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şekeri uygunca çırpıyor ve nişasta, pudra şekeri, vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Unu ve kakaoyu katarak elimizle hoş bir pasta hamuru yapıyoruz üstünü strecle kapatıp buzdolabında 15 dk dinlendiriyoruz.
- Sıvı yağlı olduğu için biraz güç toparlanan hamur oluyor.
- Şayet siz isterseniz katı yağ kullanabilirsiniz.
- Ben sıvı yağ tercih ettim.
tepsiye pişirme kağıdı serip elimizle ceviz den küçük modüller alıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz. - Üzerine su şişesi kapağı ile form verdim. Minik pasta şekeri ile süsledim ve üzerine pudra şekeri serpiyoruz .
- 189 derece fırında16 dakika durdurdum fazla durdurmayın alın ve soğuyunca üzerine tekrar pudra şekeri serpiyoruz ve servise hazır ediyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.