
Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı (Oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- Toz fıstık veya hindistan cevizi
Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tam bi browni kurabiye enfes bir tat.
- Derince bir kaba.Tereyağı, yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri,kakao, vanilya, kabartma tozunu alın özleşene kadar karıştırılır.
- Ardından un yavaş yavaş ilave edilir ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin parmağınızla ortasına hafif bastırın.
- 180derece fırında 20 dakika pişirin.
- Kurabiyeler fırında pişerken şurubu hazırlayalım şeker ve ılık suyu şeker eriyene kadar karıştırın.
- Kurabiyeler fırından çıkınca 2dakika bekleyin.
- Ardından teker teker şurubun içine atın arkalı önlü çevirip servis tabağına dizin. Hepsine aynı işlemi uygulayın.
- Ardından kalan şurubu üzerine gezdirin şerbeti iyice çektikten sonra üzerine toz fıstık ile süsleyin. Servise hazırdır deneyenlere şimdiden afiyet olsun
deneyip fotoğraf paylaşırsanız sevinirim teşekkürler
.