
Kakaolu Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- Aldığı kadar un
- Hindistan cevizi
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Kakaolu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şekeri ve yumurtayı şeker eriyene kadar çırp.
- Sıvı yağ ve süt ü ekle karıştırmaya devam et.
- Kakaoyu kabartma tozunu vanilyayı ve unu da ekleyip topak kalmayacak formda yeterlice çırp.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama dök ve evvelden ısıtılmış 200 derecede pişir.
- Farklı tencereye sütü, şekeri, sıvı yağı ve kakaoyu koyup karıştır ve pişir. Kaynayınca kapatıp pişen keki kes ve üzerine dök.