Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kakaolu Islak Kek

Kakaolu Islak Kek
0
63

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kakaolu-islak-kek.jpg

Kakaolu Islak Kek Tanımı İçin Materyaller


Kek için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 buçuk yemek kaşığı kakao
  • 2 buçuk su bardağı un(azar azar koyun markaya nazaran değişir)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Islak sos için:
  • 2 su bardağı süt
  • Yarımşar su bardağı sıvı yağ ve şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti

Kakaolu Islak Kek Tanımı Yapılışı

  1. Kek: fırın 180 dereceye ayarlanıp ısıtılmaya bırakılır.
  2. Yumurta ve toz şeker köpürüp beyaz kıvama gelinceye kadar çırpılır .
  3. Süt ve sıvı yağ eklenir karıştırılır .
  4. Akabinde un, kakao, kabartma tozu ve vanilya tel süzgeçten geçirilerek konulur ve son sefer çırpılır.
  5. Yağlanan kalıba alınarak ısınan fırında 30-35 dk pişirilir.
  6. Sos: sos için olan materyaller kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  7. Krem şanti hazırlanarak dolapta soğumaya bırakılır.
  8. Fırından çıkan kek ılıyınca sos dökülür ,iyice soğuduktan sonra krem şanti ile istendiği üzere süslenir afiyet olsun ????.
Not:fırının ağzı birinci 30 dk açılmamalı hoş kabarması için, keki hiç bekletmeden direk pişirmeye alınmalı, kullanılan kalıba nazaran pişirme müddeti değişebilir.
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt