
Kakaolu Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 buçuk yemek kaşığı kakao
- 2 buçuk su bardağı un(azar azar koyun markaya nazaran değişir)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- Yarımşar su bardağı sıvı yağ ve şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket krem şanti
Kakaolu Islak Kek Tanımı Yapılışı
- Kek: fırın 180 dereceye ayarlanıp ısıtılmaya bırakılır.
- Yumurta ve toz şeker köpürüp beyaz kıvama gelinceye kadar çırpılır .
- Süt ve sıvı yağ eklenir karıştırılır .
- Akabinde un, kakao, kabartma tozu ve vanilya tel süzgeçten geçirilerek konulur ve son sefer çırpılır.
- Yağlanan kalıba alınarak ısınan fırında 30-35 dk pişirilir.
- Sos: sos için olan materyaller kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
- Krem şanti hazırlanarak dolapta soğumaya bırakılır.
- Fırından çıkan kek ılıyınca sos dökülür ,iyice soğuduktan sonra krem şanti ile istendiği üzere süslenir afiyet olsun ????.