
Kakaolu Çaylı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı çay (Dem kısmından sadece)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2-2, 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Sütlü çikolata (Doğranmış)
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
Kakaolu Çaylı Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurtalar ve şekeri, krema üzere olana kadar çırpın.
- Kuru materyalleri, bir kaba eleyin.
- Krema üzere olan karışımın üstüne; çay ve sıvı yağı ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Üzerine elenmiş kuru materyalleri ekleyin. Olağan kek kıvamında olacak. Evvel 2 bardak unu koyun, yetmezse yarım bardak daha koyarsınız
.
- Kek kalıbını yağlayın, unlamayın.
- Kek hamurunu yağladığınız tepsiye yayın ve üzerine iri kıyılmış fındık çikolata karışını koyun.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında, 30 dk kadar pişirin.
- Fırından fırına farklılık olacağı için fırına hassas olun ve 20 dakikadan sonra kürdan testi yapın.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.