Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kahveyle Birlikte Neden Su İkram Edilir

Kahveyle Birlikte Neden Su İkram Edilir
0
70

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Kahveyle Birlikte Neden Su İkram Edilir kahveyle ne ikram edilir kahvenin yanında ne ikram edilir türk kahvesinin yanına türk kahvesi nasıl kahve nasıl Kahveyle birlikte tepsiye bir kadeh da su koyulur ve kahve suyla ikram edilirNedeni nedir biliyormusunuz meleklerim ben hep bunu merak etmişimdir ve üşenmedim araştırdımBelki bir çoğunuz biliyorsunuzdur fakat ben benim gibi bilmeyenler için paylaşmak istedim 1549348359 1549348359 kahveylebirliktenedensuikramedilir5c592e0cb9362kahveylebirliktenedensuikramedilir5c592e0cb9362kahveylebirliktenedensuikramedilir5c592e0cb9362 Neden Kahvenin yanına neden su getirilir? Bu konuda iki rivayet var arkadaşlar Osmanlı zamanında eve davetli geldiğinde kahveyle birlikte su getirilirmiş Konuk toksa kahveyi alırmış Açsa suyu Tabii o zaman anında sofra kurulurmuş Böylece fazla ince bir nezaketle anlaşılırmış Bir öteki rivayete tarafından ise; Eskiden padişahların yemeklerini tadan çeşnicibaşılar varmış Bunlar her yemeği zehirli olup olmadığını bilmek için tattıkları gibi kahveyi de tadarlarmış Lakin kahvenin makbulu demir cezvede tek kişilik yapılanıymışHal boyle olunca da koca padişaha 5 karakter kahve değil tek kişilik kahve pişiriliyormuş Bu da emniyet zaafiyeti oluşturuyormuş Bunun üstüne bir yöntem geliştirilmiş Bu yönteme kadar padişah kahveye parmağını bandırıp kahvenin yanında gelen suya sokarmış Kahvenin suyun içindeki dağılımına göre zehirli oldup olmadığını anlarmış Mevzu da o günlerden bugünlere gelmiş  

858,505Konular
982,794Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt