iltasyazilim
FD Üye
Kahveli Parfe
MALZEMELER
1 su bardagindan biraz fazla Sivi Krem Santi Süt Kremasi
1 su bardagindan biraz fazla Tam Yagli Yogurt
4 çay kasigi nescafe
1 çorba kasigi sicak su
Yarim su bardagi pudra sekeri
Süslemek için:
1,5 çorba kasigi rendelenmis fistik
810 tane kavrulmus badem
1 tutam kuru üzüm
YAPILIŞ TARİFİ
1 litre hacminde derin ve çukur bir kaseyi hafifçe sivi yagla yaglayin
Baska bir kapta Sivi Krem Santi Süt Kremasi ve yogurdu el mikserinin en
düsük hizinda karistirin Nescafeyi sicak suyla karistirin Erimis
kahve ve pudra sekerini yogurtlu krema karisimina kasik kullanarak
yavasça yedirin Karisimi önceden yaglanmis kaseye bosaltin ve katilasana
dek buzlukta dondurun Donmus parfeyi servis yapmadan 45 dakika önce
buzluktan buzdolabina geçirin Daha sonra çukur kaseyi düz bir servis
tabaginin üzerine ters çevirin Parfeyi istediginiz sekilde süsledikten sonra
buzlukta 15 dakika daha bekletip servis yapin
Asçinin notu: Türk kahvesi ve filtre türü ince çekilmis kahveler
kullanilmamalidir Tatlinizi düz servis tabagina geçirmekte zorluk
çekerseniz, kasenizi sicak su dolu bir kabin içine daldirip çikarin Böylece
parfenin kenarlari eriyip kaptan kolayca ayrilacaktir
MALZEMELER
1 su bardagindan biraz fazla Sivi Krem Santi Süt Kremasi
1 su bardagindan biraz fazla Tam Yagli Yogurt
4 çay kasigi nescafe
1 çorba kasigi sicak su
Yarim su bardagi pudra sekeri
Süslemek için:
1,5 çorba kasigi rendelenmis fistik
810 tane kavrulmus badem
1 tutam kuru üzüm
YAPILIŞ TARİFİ
1 litre hacminde derin ve çukur bir kaseyi hafifçe sivi yagla yaglayin
Baska bir kapta Sivi Krem Santi Süt Kremasi ve yogurdu el mikserinin en
düsük hizinda karistirin Nescafeyi sicak suyla karistirin Erimis
kahve ve pudra sekerini yogurtlu krema karisimina kasik kullanarak
yavasça yedirin Karisimi önceden yaglanmis kaseye bosaltin ve katilasana
dek buzlukta dondurun Donmus parfeyi servis yapmadan 45 dakika önce
buzluktan buzdolabina geçirin Daha sonra çukur kaseyi düz bir servis
tabaginin üzerine ters çevirin Parfeyi istediginiz sekilde süsledikten sonra
buzlukta 15 dakika daha bekletip servis yapin
Asçinin notu: Türk kahvesi ve filtre türü ince çekilmis kahveler
kullanilmamalidir Tatlinizi düz servis tabagina geçirmekte zorluk
çekerseniz, kasenizi sicak su dolu bir kabin içine daldirip çikarin Böylece
parfenin kenarlari eriyip kaptan kolayca ayrilacaktir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.