
Kahvaltıya Mis Üzere (İçli Köy Ketesi) Tanımı İçin Materyaller
- 4 bardak süt
- 1 su bardağı su
- 6 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yumurtanın akı
- 1 tatlı kaşığı doruklu tuz
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 kilo un dikkatli ekleyin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kahvaltıya Mis Üzere (İçli Köy Ketesi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Maya ve şekeri ılık sütü yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz tereyağı oda sıcaklığında olmalı.
- Başka malzemeleride koyup un hariç tekrar karıştırıyoruz yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz.
- Mayalanması için üzerini örterek bekletelim hamur mayalanırken içinin helvasını yapalım.
- Tavaya sıvı yağı ve tereyağını alıp eritip üzerine unu koyup biraz kavuruyoruz.
- Fazla kavurmayalım öteki tatlı helva üzere rengi fazla koyu olmamalı.
- En son 1 tatlı kaşığı tuz atıp karıştırıyoruz soğuması için kenara alıyoruz.
- Mayalanan hamuru tezgahta havasını alıp portakal büyüklüğünde bezeler alıp kenara koyalım.
- Birinci yaptığımızdan başlayıp elimizle ortasını açıyoruz.
- Soğuyan helvadan 1 yemek kaşığı kadar koyup hamuru büzerek kapatalım tekrar elimizle düzleyerek bastıralım.
- Fırın tepsisine aralıkla koyalım üzerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürelim ve 180 derece fırında fansız denetimli olarak pişiriyoruz afiyet olsun.