Kahvaltılık Ve Ya Atıştırmalık Aladi (Anneanne Tarifi) İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı un
- Sıvı yağ
Kahvaltılık Ve Ya Atıştırmalık Aladi (Anneanne Tarifi) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta şeker ve tuzu karıştırma kabına alıp, çırpmaya başlıyoruz.
- Beyazlaşıncaya kadar çırptığımız bu karışıma kabartma tozu ve yoğurdu da ek ediyoruz.
- İyice karıştırdıktan sonra unu eleyerek aktarıyoruz (Az-az ekleyerek karıştırmaya dikkat edin).
- Hamur hafif akışkan bir kıvam almadıysa biraz daha un ekleye bilirsiniz.
- Hazır olan karışımın üstünü streçleyip 15-20 dakika bekletiyoruz ???? (Bekletmeden direk yapanlar da var ben hafif kabarmasını istediğim için bekletiyorum )
- Kızartma tavasına sıvı yağ koyup ısıtıyoruz. Aladileri kızartmak için hazır olan hamurumuzu kaşıkla alıyoruz. Bir kaşık hamurdan bir tane aladi çıkıyor.
- Kızarttığımız aladileri kağıt havlu serdiğimiz tabağa alıyoruz yağını çeksin diye. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun ????.