teknolojiuzmani
FD Üye

Kahvaltılık Tava Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 haşlanmış patates
- Tuz
- Karabiber
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Kabartma tozu
- Tuz
- Aldığı kadar un
Kahvaltılık Tava Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesler haşlanır ve çatalla ezilir. Üzerine tuz, baharat eklenip karıştırılır.
- Hamur için un hariç materyaller konulup karıştırılır ve un da ilavesiyle ele yapışmayan hamur elde edilir.
- Hamurdan avuç içi kadar modül koparılır ve tezgahta biraz açılır, hamurun içine patatesli harçtan konulur ve hamur kenarlardan birleştirerek yuvarlanır ve tekrar el büyüklüğünde açılır, biraz bastırılır.
- Kalan hamurda birebir halde yapılır.
- Isınmış tavada iki taraflı pişirilir ve dilimlenerek sıcak servis edilir. Afiyet olsun