iltasyazilim
FD Üye
Kahvaltılık Köz Sebzeli Sos Tarifi İçin Malzemeler
*9 iri patlıcan
*2 kilo kırmızı kapya biberi
*2 kilo domates
*1 2 baş sarımsak
*3 4 soğan
*1 kilo sivri biber
*2 Türk kahvesi fincanı sirke
*3 çay bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı toz şeker
*Tuz
*Maydanoz
Kahvaltılık Köz Sebzeli Sos Tarifi Yapılışı İlk olarak tüm sebzeleri közlüyoruz
Ben fırında közledim ama eminim odun ateşinde daha güzel olacaktır
Soğan ve sarımsakta közlenecek tadı kalsa da kokusu olmayacak bu şekilde
Közlediğimiz sebzeleri blenderden geçiriyoruz Ben sadece patlıcanın kabuğunu soydum domatesleri biberleri olduğu gibi blenderden geçirdim Siz dilerseniz soyabilirsiniz
Tüm sebzeleri tek tek blenderden geçirin soğan ve sarımsağı da ve büyük bir tencereye alin sıvı yağını , tuzunu, şekerini ekleyin kaynatın güzelce daha sonra sirkeyi ekleyin ,ocaktan alın ince ince kıyılmış maydanozu da ekleyin karıştırın ve daha sıcakken kavanozlara boşaltıp ters çevirin bir kaç saat beklesin
Et yemeklerinin tavuk yemeklerinin yanına yada kahvaltıda çok güzel olacaktır Acı severseniz acı biber de kullanmaya özen gösterin
Afiyet olsun
*9 iri patlıcan
*2 kilo kırmızı kapya biberi
*2 kilo domates
*1 2 baş sarımsak
*3 4 soğan
*1 kilo sivri biber
*2 Türk kahvesi fincanı sirke
*3 çay bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı toz şeker
*Tuz
*Maydanoz
Kahvaltılık Köz Sebzeli Sos Tarifi Yapılışı İlk olarak tüm sebzeleri közlüyoruz
Ben fırında közledim ama eminim odun ateşinde daha güzel olacaktır
Soğan ve sarımsakta közlenecek tadı kalsa da kokusu olmayacak bu şekilde
Közlediğimiz sebzeleri blenderden geçiriyoruz Ben sadece patlıcanın kabuğunu soydum domatesleri biberleri olduğu gibi blenderden geçirdim Siz dilerseniz soyabilirsiniz
Tüm sebzeleri tek tek blenderden geçirin soğan ve sarımsağı da ve büyük bir tencereye alin sıvı yağını , tuzunu, şekerini ekleyin kaynatın güzelce daha sonra sirkeyi ekleyin ,ocaktan alın ince ince kıyılmış maydanozu da ekleyin karıştırın ve daha sıcakken kavanozlara boşaltıp ters çevirin bir kaç saat beklesin
Et yemeklerinin tavuk yemeklerinin yanına yada kahvaltıda çok güzel olacaktır Acı severseniz acı biber de kullanmaya özen gösterin
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.