 
	Kahvaltılık Çikolata Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram çiğ fındık (Kavrulmuş da olur)
- 300 gram sütlü çikolata
- 1 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri (Koymasanız da olur ben ekledim )
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (Sıvı yağ, zeytinyağ, fındık yağı da olur)
- 1 paket vanilin
Kahvaltılık Çikolata Tanımı Yapılışı
- Çiğ fındıkları bir fırın tepsisine alıp 180 derecede 12-13 dk kavuralım. Fırından çıkınca sıcağıyla havlu yahut bez ortasına alıp ovalım, kabuklarından ayrılsın.
- Ayıkladığımız fındıkları mutfak robotuna alalım. Robotu dinlendire dinlendire 20-25 dk içinde yavaş yavaş çekelim. Fındıklar önce nemlenecek, daha sonra yağı çıktıkça akışkan kıvama gelecek. Bu esnada başka bir kapta 300 gram sütlü çikolatayı benmari metodu eritip bekletelim.
- Fındıklar akışkan kıvama gelince kakao, pudra şekeri, vanilin ve yağı da ekleyip 1 dk daha çekelim.
- Son olarak benmari yordamı erittiğimiz çikolatayı da ekleyip 1-2 dk çekelim. Uygun bir kavanoza alalım.
- Kıvamı başlarda akışkan olsa da durdukça kıvamı güzelleşiyor. ????????.
 Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır. 
						 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
     
    