
Kahvaltılık Bol Cevizli Ezme Tanımı İçin Gereçler
- 3 yemek kaşığı domates salçası (Ev imali salça varsa daha lezzetli olur)
- Salçanız tuzlu ise tuz atmayın denetimli bir formda atın
- Yarım demet maydanoz
- Yarım kilo lor peyniri tuzsuz
- 1 kilo ceviz içi
- 1 tutam pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım demet dereotu
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
Kahvaltılık Bol Cevizli Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kabın içerisine tüm materyalleri ekleyelim.
- Dereotu, maydanozu ince ince doğrayalım, cevizi isteğe bağlı ezelim. Canlı kalsa daha yeterli olur çok ezmeyelim.
- Tüm gereçleri ekledikten sonra elinizle güzelce yoğurun birbirine özleş sın kuruluğuna nazaran zeytinyağını ek edebilirsiniz.
- Güzelce yoğurduktan sonra cam kavanoza dolduralım.
- Buzdolabında koruma edelim, kahvaltılarda güzelce yiyelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????????.