nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Çabuk bir çoğaltma ve gelişmenin olduğu okul çağındaki çocuklarda tatmin edici ve dengelenmiş besin, sağlıklı gelişim ve büyümenin devamlılığı, çoğalan enerji ve besin öğeleri gereksinimin karşılanması yanında beslenmeye tabi afiyet sorunlarının oluşmasının engellenmesi adına da önemlidir Yanlış ya da yetkisiz beslenme alışkanlıkları zayıflık* veya şişmanlık, diş çürükleri, anemi, kemik bozuklukları ve iyot yetersizliği gibi manâlı hastalıklara sebebiyet verebiliyor
Çocukların dinç beslenmesi için süt ve süt ürünlerinin tüketiminin çocukların kemik ve diş gelişimi için manâlı olduğuna uyarı çeken Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan günde iki üç su bardağı dek süt ya da yoğurt, bir kibrit kutusu değin beyaz peynir tüketilmesine özen gösterilmesi gerektiğini söyledi
Özellikle ilkokul ve ortaöğretim öğrencileri için en kayda değer öğün: Kahvaltıİnsan vücudu bütün gece süren açlıktan sonradan vücudun ve beynin güne açmak için enerjiye gereklilik duyar Çocukların her sabahleyin uyumlu olarak kahvaltı yapma alışkanlığı kazanmalarına itina gösterilmelidir Zira çocukluk döneminde kahvaltı yapma alışkanlığı edinmiş bir çocuk, öğrencilik hayatı baştan başa* bu alışkanlığını devam ettirme eğiliminde olacağından gelecekte sağlıklı bir erişkin olarak hayatını devam ettirecektir
Öğrencinin güne tatmin edici ve dengeli yapılan bir kahvaltıyla başlamasının mektep başarısının artmasına asistan olduğunu bildiren Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan ,sabahtan kahvaltısının* son derece önemli olduğunu kahvaltı yapılmadığı zaman genel olarak hafıza performansında azalma , uyarı dağınıklığı, takâtsizlik ve baş ağrısı meydana gelebileceğini belirtti
Yapılan araştırmalarda kahvaltı yapan öğrencilerin;
* Sınıf içerisindeki başarısının daha artı olduğu,
* Sezgi yeteneklerinin daha iyi olduğu,
* Problem çözme gibi konularda daha başarılı olduğu,
* Beslenme bozukluklarından oluşan hastalıklara daha eksik yakalandıkları,
* Kilo kontrolünü daha iyi sağlayabildikleri* gözlemlenmiştir
*
Peki kahvaltıda ne yenmeli?
Kahvaltıda süt, peynir gibi ürünlere ilave olarak, çavdar ya da tam tahıllı ekmekleri, kahvaltılık gevrekleri, sebze ve meyveleri içeren, protein kaynağı olarak yumurta, zeytin, ceviz, badem, fındık, doğal reçellerle veya pekmez gibi sağlıklı besinlerle zenginleştirilmiş bir yemek listesi tüketilmesi önerilir*
Çocukların dinç beslenmesi için süt ve süt ürünlerinin tüketiminin çocukların kemik ve diş gelişimi için manâlı olduğuna uyarı çeken Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan günde iki üç su bardağı dek süt ya da yoğurt, bir kibrit kutusu değin beyaz peynir tüketilmesine özen gösterilmesi gerektiğini söyledi
Özellikle ilkokul ve ortaöğretim öğrencileri için en kayda değer öğün: Kahvaltıİnsan vücudu bütün gece süren açlıktan sonradan vücudun ve beynin güne açmak için enerjiye gereklilik duyar Çocukların her sabahleyin uyumlu olarak kahvaltı yapma alışkanlığı kazanmalarına itina gösterilmelidir Zira çocukluk döneminde kahvaltı yapma alışkanlığı edinmiş bir çocuk, öğrencilik hayatı baştan başa* bu alışkanlığını devam ettirme eğiliminde olacağından gelecekte sağlıklı bir erişkin olarak hayatını devam ettirecektir
Öğrencinin güne tatmin edici ve dengeli yapılan bir kahvaltıyla başlamasının mektep başarısının artmasına asistan olduğunu bildiren Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan ,sabahtan kahvaltısının* son derece önemli olduğunu kahvaltı yapılmadığı zaman genel olarak hafıza performansında azalma , uyarı dağınıklığı, takâtsizlik ve baş ağrısı meydana gelebileceğini belirtti
Yapılan araştırmalarda kahvaltı yapan öğrencilerin;
* Sınıf içerisindeki başarısının daha artı olduğu,
* Sezgi yeteneklerinin daha iyi olduğu,
* Problem çözme gibi konularda daha başarılı olduğu,
* Beslenme bozukluklarından oluşan hastalıklara daha eksik yakalandıkları,
* Kilo kontrolünü daha iyi sağlayabildikleri* gözlemlenmiştir
*
Peki kahvaltıda ne yenmeli?
Kahvaltıda süt, peynir gibi ürünlere ilave olarak, çavdar ya da tam tahıllı ekmekleri, kahvaltılık gevrekleri, sebze ve meyveleri içeren, protein kaynağı olarak yumurta, zeytin, ceviz, badem, fındık, doğal reçellerle veya pekmez gibi sağlıklı besinlerle zenginleştirilmiş bir yemek listesi tüketilmesi önerilir*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.