iltasyazilim
FD Üye
Kahvaltı Poğaçası( Margarinsiz Pastahane Tadında) Tarifi İçin Malzemeler Mayalama için:
*1 yemek kaşığı kuru maya veya yarım paket yaş maya
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı un
*Yarım çay bardağı ılık su
Yoğurmak için:
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*2 yumurta ( birinin sarısı üstüne)
*2 tatlı kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*89 çay bardağı un
Çay bardağı ölçüsü: 100 ml
Arasına
*1 su bardağı lor veya beyaz peynir
Kahvaltı Poğaçası( Margarinsiz Pastahane Tadında) Tarifi Yapılışı Çok lezzetli bir poğaça tarifi Şiddetle tavsiye *ederim 1 saat mayalandırabilirsiniz veya benim yaptığım gibi yatmadan kilitli saklama kabının içinde yoğurup sabah pişirebilirsiniz
Ev ahalisi kokusuna toplanacaktır)
Mayalanması için gereken malzemeleri kasede karıştırıp ağzına streç film çekip 10 dakika kabarana kadar bekletelim
7 bardak unu eleyip üzerine şeker ve tuzu serpip havuz açalım Süt, yağ ve yoğurdu cezvede ılıtalım Tüm malzemeyi unun ortasındaki havuza döküp karıştıralım Hamur elimizden kurtulana kadar yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım Ben 9 çay bardağı ekledim ama kullanılan malzemeye göre daha az veya fazla gerekebilir, dikkatli ekleyin Kapağını kapatıp mayalanmaya bırakalım Mayalanınca mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım Arasına peynir koyup kapatalım Ben geceden yoğurduğum için tepsi mayası beklemiyorum Siz 1 saat mayalandırırsanız 15 dakika tepsi mayası bekleyin Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine dizelim 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 2530 dakika pişirelim Afiyet olsun
*1 yemek kaşığı kuru maya veya yarım paket yaş maya
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı un
*Yarım çay bardağı ılık su
Yoğurmak için:
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*2 yumurta ( birinin sarısı üstüne)
*2 tatlı kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*89 çay bardağı un
Çay bardağı ölçüsü: 100 ml
Arasına
*1 su bardağı lor veya beyaz peynir
Kahvaltı Poğaçası( Margarinsiz Pastahane Tadında) Tarifi Yapılışı Çok lezzetli bir poğaça tarifi Şiddetle tavsiye *ederim 1 saat mayalandırabilirsiniz veya benim yaptığım gibi yatmadan kilitli saklama kabının içinde yoğurup sabah pişirebilirsiniz
Ev ahalisi kokusuna toplanacaktır)
Mayalanması için gereken malzemeleri kasede karıştırıp ağzına streç film çekip 10 dakika kabarana kadar bekletelim
7 bardak unu eleyip üzerine şeker ve tuzu serpip havuz açalım Süt, yağ ve yoğurdu cezvede ılıtalım Tüm malzemeyi unun ortasındaki havuza döküp karıştıralım Hamur elimizden kurtulana kadar yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım Ben 9 çay bardağı ekledim ama kullanılan malzemeye göre daha az veya fazla gerekebilir, dikkatli ekleyin Kapağını kapatıp mayalanmaya bırakalım Mayalanınca mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım Arasına peynir koyup kapatalım Ben geceden yoğurduğum için tepsi mayası beklemiyorum Siz 1 saat mayalandırırsanız 15 dakika tepsi mayası bekleyin Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine dizelim 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 2530 dakika pişirelim Afiyet olsun