Kahvaltı Ekmeği Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 1 paket maya
- 2,5 su bardağı tam buğday unu
- 2 su bardağı beyaz un
- 1 su bardağı yulaf
- 70 gram gram eritilmiş̧ tereyağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Kahvaltı Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pekmezi, suyu, mayayı ve 2,5 su bardağı tam buğday ununu ve tereyağı karıştırıp yarım saat ön mayalandıralım.
- Yarım saat sonra tuzu ve kalan unu ekleyip 1 saat daha mayalandıralım.
- Kelepçeli kalıbın tabanını tereyağ ile yağlayıp hamurumuzun üzerine yulaf serpelim.
- Evvel 180 derecede 20 dakika daha sonra fırını 160 dereceye getirip 30 dakika daha pişirelim. Lezzet olağanüstüsü ekmeğimiz hazır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.