Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kahvaltı Ekmeği

Kahvaltı Ekmeği
0
39

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kahvalti-ekmegi.jpg

Kahvaltı Ekmeği Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 2 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 paket maya
  • 2,5 su bardağı tam buğday unu
  • 2 su bardağı beyaz un
  • 1 su bardağı yulaf
  • 70 gram gram eritilmiş̧ tereyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Kahvaltı Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pekmezi, suyu, mayayı ve 2,5 su bardağı tam buğday ununu ve tereyağı karıştırıp yarım saat ön mayalandıralım.
  2. Yarım saat sonra tuzu ve kalan unu ekleyip 1 saat daha mayalandıralım.
  3. Kelepçeli kalıbın tabanını tereyağ ile yağlayıp hamurumuzun üzerine yulaf serpelim.
  4. Evvel 180 derecede 20 dakika daha sonra fırını 160 dereceye getirip 30 dakika daha pişirelim. Lezzet olağanüstüsü ekmeğimiz hazır.
Kahvaltı Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,827Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt