
Kağıt Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram dana yahut kuzu eti (Kuşbaşı doğranmış)
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1,5 su bardağı bezelye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, kekik, kimyon, pulbiber
Kağıt Kebabı Tanımı Yapılışı
- Eti düdüklü tencerede suyunu çekene kadar kavurun, etin üzerini geçecek kadar sıcak su ek edin kapağını kapatıp 25 dakika haşlayın.
- Et haşlanırken bir kaba patatesleri küp küp doğrayın, havuçları yarım ay formunda yahut küp doğrayın, bezelyeyi ekleyin.
- Etler haşlanınca kevgir yardımı ile öteki sebzelerin yanına yanına alın salça, zeytinyağı ve baharatları ek edin karıştırın.
- Yağlı kağıdın tam ortasına karışımdan 1 bireye yetecek formda doldurun ve 4 taraftan kağıdı katlayıp karşıt çevirin tepsiye dizin. Kağıdın ortasına bıçakla küçük bir delik açın.
- 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Fırından çıkınca ortasını makas yardımıyla pencere halinde kesip servis edebilirsiniz.Afiyet şifa olsun.