bilgisayarci
FD Üye
Kağıt Kebabı (Davet Masanızı Taçlandıracak Harika Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram kuşbaşı et
- 2 tane patates
- 2 tane havuç
- 1 kase arpacık soğan (yoksa benim üzere 3 tane kuru soğanı iri modüller olacak biçimde koyabilirsiniz)
- 1 kase bezelye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 4 su bardağı kadar su (az gelirse biraz daha ek edebilirsiniz)
Kağıt Kebabı (Davet Masanızı Taçlandıracak Harika Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Eti tava alarak güzece pişiriyoruz yani eti ön haşlama yapıyoruz.
- Diğer tarafta kuru soğanları kuşbaşı etin büyüklüğünde doğrayarak tavaya alıyoruz yağımızı ek ederek soğanlarımızı kavuruyoruz.
- Pişen etlerimizi de ek ediyoruz.
- Et ve soğanı biraz soteledikten sonra salçamızı ek ediyoruz.
- Salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Diğer tarafta patates ve havucumuzu da kuşbaşı formunda doğrayıp etimize ek ediyoruz.
- Dondurulmuş bezelye kullanacaksanız bu evrede koyabilirsiniz.
- Konserve kullanacaksanız et ve patatesleri yarı pişirdikten sonra ek edebilirsiniz.
- Suyunu ek ederek patatesleri yarı biçimde pişiriyoruz.
- Yarı pişirdiğimiz yemeğimizi ocaktan alarak bezelye ve baharatlarını ek ediyoruz.
- Yağlı kağıt ortasına koyarak kenarlarını kapatıyoruz.
- Tepsiye aldığımız kebaplarımızı evvelden ısıtılmış 180° derecelik fırında 35 dakika pişiriyoruz.