Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kağıt Kebabı (Davet Masanızı Taçlandıracak Muhteşem Lezzet)

Kağıt Kebabı (Davet Masanızı Taçlandıracak Muhteşem Lezzet)
0
121

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Kağıt Kebabı (Davet Masanızı Taçlandıracak Harika Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı et
  • 2 tane patates
  • 2 tane havuç
  • 1 kase arpacık soğan (yoksa benim üzere 3 tane kuru soğanı iri modüller olacak biçimde koyabilirsiniz)
  • 1 kase bezelye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
  • 4 su bardağı kadar su (az gelirse biraz daha ek edebilirsiniz)

Kağıt Kebabı (Davet Masanızı Taçlandıracak Harika Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Eti tava alarak güzece pişiriyoruz yani eti ön haşlama yapıyoruz.
  2. Diğer tarafta kuru soğanları kuşbaşı etin büyüklüğünde doğrayarak tavaya alıyoruz yağımızı ek ederek soğanlarımızı kavuruyoruz.
  3. Pişen etlerimizi de ek ediyoruz.
  4. Et ve soğanı biraz soteledikten sonra salçamızı ek ediyoruz.
  5. Salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  6. Diğer tarafta patates ve havucumuzu da kuşbaşı formunda doğrayıp etimize ek ediyoruz.
  7. Dondurulmuş bezelye kullanacaksanız bu evrede koyabilirsiniz.
  8. Konserve kullanacaksanız et ve patatesleri yarı pişirdikten sonra ek edebilirsiniz.
  9. Suyunu ek ederek patatesleri yarı biçimde pişiriyoruz.
  10. Yarı pişirdiğimiz yemeğimizi ocaktan alarak bezelye ve baharatlarını ek ediyoruz.
  11. Yağlı kağıt ortasına koyarak kenarlarını kapatıyoruz.
  12. Tepsiye aldığımız kebaplarımızı evvelden ısıtılmış 180° derecelik fırında 35 dakika pişiriyoruz.
Kağıt Kebabı (Davet Masanızı Taçlandıracak Süper Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tavuklu Sultan Kebabı (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı İçin Materyaller 4 tane uzun milföy (yani bölünce 8 olacak)3 modül kalça incik1 orta uzunluk patates1 adet soğan1 adet havuç1 su bardağı bezelye ben konserve kulandımYarım çay bardağı sıvı yağ1 çorba kaşığı salça1 tatlı kaşığı tuz (damak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler 500 gr dana küçük kuşbaşıTuz karabiber pulbiber kırmızı biber kekik2 diş sarımsak1 yemek kaşığı tereyağ4 yemek kaşığı sıvı yağı Not benim kullandığım kuşbaşı yağsız olduğu için ekstra yağ kullandım etiniz yağlı ise az tereyağı kullanabilirsiniz Sosu için 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Kağıt Kebabı Tanımı İçin Gereçler 500 gram dana yahut kuzu eti (Kuşbaşı doğranmış)2 adet orta uzunluk havuç2 adet orta uzunluk patates1,5 su bardağı bezelye1 yemek kaşığı domates salçasıYarım çay bardağı zeytinyağıTuz, kekik, kimyon, pulbiber Kağıt Kebabı Tanımı Yapılışı Eti düdüklü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Kağıt Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 2 adet tavuk göğüs kısmı10 adet arpacık soğan1 adet kabak3 adet közlenmiş kapya biber2 adet havuç10 adet mantar1 adet patates1 çay bardağı bezelye3-4adet çeri domates2 diş sarımsakTuz.karabiber,kimyon1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağ Kağıt Kebabı Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Sultan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 3 adet piliç ızgara1 adet tavuk göğsü2 adet patlıcan1 su bardağı bezelye istek edilirse1 orta uzunluk patates ve havuç1 adet orta uzunluk kuru soğan2-3 diş sarımsak1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası Kızartmak için 1 bardak sıvı yağ2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt