Kafkas çorbası Geçen gün chatte bir arkadaşımız kafkas çorbası nasıl olur diye sormuştu bilmeyenler için hoş bir tanım meleklerim yapılışıda kolaya benziyor yapınca haber verin gelcemkafkascorbasi5c4f1b71be115gifalt hahaha hahaha hahaha Ölçüleri : 12 Bardak aşure buğdayı 1 Yumurta değin yağ 1 Kadeh süt 2 Oldukça Büyük baş soğan 910 Bardak et suyu 3 Yumurta sarısı 1 Küçük baş pancar 1 Küçük baş kereviz 14 Baş havuç, tuz 1548688236 1548688236 kafkascorbasi5c4f1b71c29a7kafkascorbasi5c4f1b71c29a7 kafkascorbasi5c4f1b71c29a7 id Hazırlanışı: 1) Akşamdan suda bırakılmış buğdayı 56 kadeh su ile taneleri ezilinceye değin, pişiriniz 2) Pancar, kereviz ve havuzu ayıklayıp yıkayınız Önce bıçak sırtı kalınlıkta dilimlere, sonradan da enine olarak kibrit çöpü şeklinde (daha kısa olmamalı) doğrayıp bir yana bırakınız 3) Soğanları yarım halka biçiminde doğrayıp bir tencerede yağla hafifçe kavurduktan daha sonra, içine doğranmış sebzeleri atınız Bir vakit de bunları çevirdikten sonra, et suyu ve buğdayı boşaltınız; gereği dek tuzlu atıp orta ısılı ateşte kaynatarak pişiriniz (Çorba tanelice olmalıdır) 4) Terbiyesi : Sofraya alırken, yumurta sarılarını sütle beraber bir kapta telle çarptıktan sonradan ateşten aldığınız çorbanın içine dökünüz İsterseniz, dağılım yapılınca tabaklarınıza birer kaşık ekşi krema veya yoğurt koyabileceğiniz gibi, limon da sıkabilirsiniz ANEKDOT : Ekşi krema yağ yapılan ham kaymaktır Herkese afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.