Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kafirler dost edinmez hakkında ayetler

Kafirler dost edinmez hakkında ayetler
0
268

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Kafirler arkadaş edinmez hakkında ayetler

Ey iman edenler! Müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin; (bunu yaparak) Allah'a, aleyhinizde açık açık bir delil mi tahsis etmek istiyorsunuz?
Nisâ : 144

Ey iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ediyorlarsa, babalarınızı ve kardeşlerinizi (bile) veli edinmeyin Sizden kim onları arkadaş edinirse, işte onlar zalimlerin kendileridir
Tevbe : 23

Ey iman edenler! Eğer benim yolumda savaşmak ve rızamı galip gelmek için çıkmışsanız, benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanlara sevgi göstererek, bakımlı muhabbet besleyerek onları dost edinmeyin Ancak onlar, size gelen gerçeği inkâr etmişlerdir Rabbiniz Allah'a inandığınızdan nedeniyle Peygamber'i de sizi de yurdunuzdan çıkarıyorlar Ben, sizin gizli tuttuğunuzu da, açığa vurduğunuzu da en iyi bilenim Sizden kim bunu yaparsa (onları dost edinirse) dürüst yoldan sapmış olur
Mümtehine : 1 *

Similar threads

Kafirler dost edinmez hakkında ayetler Ey iman edenler! Muminleri bırakıp da kafirleri dost edinmeyin; (bunu yaparak) Allah'a, aleyhinizde apacık bir delil mi vermek istiyorsunuz? Nisa : 144 Ey iman edenler! Eğer kufru imana tercih ediyorlarsa, babalarınızı ve kardeşlerinizi (bile) veli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
Allah Gizleneni de açığa Çıkanı da Bilir Hakkında Ayetler Bir şeyi açığa vursanız da, gizleseniz de şüphe değil fakat Allah, her şeyi gayet iyi bilmektedir Ahzâb : 54 Ey iman edenler! Eğer benim yolumda savaşmak ve rızamı için çıkmışsanız, benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanlara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
217
Hiristiyanlar ve yahudiler dost edinmez hakkında ayet Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları arkadaş edinmeyin Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar) İçinizden onları arkadaş tutanlar, onlardandır Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez Mâide : 51 *
Cevaplar
0
Görüntüleme
163
Kâfirler arkadaş edinmez hakkında ayetler Ey iman edenler! Kendi dışınızdakileri sırdaş edinmeyin Çünkü onlar size fenalık etmekten asla geri durmazlar, her zaman sıkıntıya düşmenizi isterler Sahiden, kin ve düşmanlıkları ağızlarından (dökülen sözlerinden) muhakkak olmaktadır Kalplerinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Kafirler dost edinmez hakkında ayetler Ey iman edenler! Kendi dışınızdakileri sırdaş edinmeyin Cunku onlar size fenalık etmekten asla geri durmazlar, hep sıkıntıya duşmenizi isterler Gercekten, kin ve duşmanlıkları ağızlarından (dokulen sozlerinden) belli olmaktadır Kalplerinde sakladıkları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt