Kadınsı duyguları Sadettin'le bitmiş hatırladım 1548614067 1548614067 kadinsiduygularisadettinletekrarhatirladim5c4df9b86fbcckadinsiduygularisadettinletekrarhatirladim5c4df9b86fbcc http:imgmynetcomha3hhulyasaran2 Kadınlığımı, Sadettin'le yaşıyorum Hülya Avşar, evlliliği sırasında kaybettiği kadınsı duyguları şu an birlikte olduğu Sadettin Saran'la baştan hatırladığını belirtti Dört yıla yakın oluyor eski eşinizden ayrılalı Bunun ilk iki yılı az kalsın sizden sıkılacağımız kadar göz önündeydiniz Son iki yıldaysa iyice ortadan kayboldunuz Ne değişti hayatınızda? Daha önce kendimi dinleme fırsatı hiç bulamamıştım hayatta Son iki senedir aldığım kararlar baştan sona bu fırsatı yakaladım Dinlendim, dinlendikçe kendimi merak ettim ve ne istediğimi, kendimi buldum yani Insanlar geri çekilmenin mağlubiyet olduğunu söyleyebilir, bu çok büyük bir hata olur Çünkü bu yeni kurduğum düzen böylece huzurlu olmama ve nitelikli düşünmeme yarıyor ancak, bu da bana hayatta galibiyet ve sevinç olarak dönüyor Ne aptalmışım daha önce böylece koştururken, ne gereği varmış Boşanmak gerçekte sizi fazla yaraladı yok mi? Hâlâ peşinizi bırakmayan bir acınız var mı bu konuyla ilgili? Çok yaraladı natürel Çünkü üç dört sene önce yaşadıklarımdan yıkılmaya çok da müsaitmişim Dinlenme dönemi beni önemli önemli güçlendirdi, daha taş ayla getirdi Bu saatten sonradan beni kolay basit yıkacak bir şey olmaz Ne ilişkilerde ne mesleki hayatımda Kendimi tepeden bakan biri olarak görüyorum Şimdi hangi acıyı nasıl çekeceğimi biliyorum Olaylar büyüdükçe geri çekilmek gerekiyor Bu yenilmek değil Daha ufak bir dünyada insan olduğunu anımsamak Ilk iki yılda yaptığınız neleri acilen yanlış buluyorsunuz? Gerçekte hissettiklerimi saklıyordum Güçlüyüm numarası değildi bu Acı çektim, bunu göstermeyi istemedim Benim sağlam yerim psikolojimdir ama o dönem pek suçlandım ki Felsefe kitabı yazdım, birincil okuyan Ertuğrul Özkök’ün eşi Tansu oldu Bu aile takıntısı nedir böyle? Ailenin karşıtı ne? Ne olacak diye korkuyorsunuz? Kitap da böyle başlıyor zaten Aile olamazsan hiçbir şey olamazsın bence Hayatın insanlardan tek korktuğu şey aile almak Öbür türlü yine savaş verirsin lakin çok canın yanar, çok üzülürsün Fazla yıpranırsın Şöyle söyleyeyim, hâlâ en hoş bayan olduğumu düşünüyorum, hâlâ fazla zeki ve zeki olduğumu düşünüyorum, yaşamın kadını olduğumu düşünüyorum ama aile oluşturamazsam ne işime yarayacak bunlar Her gün anneme gidiyorum Aile toplantıları yapıyorum Gelsinler, gitsinler istiyorum O halde ola ki de takıldığınız şey aile yok galibiyet, başarmak? Hayattaki tek başarının veya diğer başarıları getirecek baz başarının aile olduğuna inanıyorum Zehra babasıyla büyüyemiyor, “Acaba buna ben mi sebep oldum, benim hatalarım yüzünden mi, hangi hatam? diye düşünerek canımı acıttım o ilk yıllar Gülmeyi unutmuştum Sonra bir gün tebessüm eden birilerini gördüğümde kıskandım ve bitmiş gülümsemek istedim ben de Acilen içim sıcacık, mutluyum, vicdanım sızlamıyor çünkü doğruyu yaptığımı biliyorum Fakat gerçi hayat boyu yapamayacağım şeyleri yaptım Bu da beni içten içten bir sağdan bir soldan tokatlıyor zaman zaman En mutlu olduğum anlar en içimin yandığı anlar oluyor Bütün hayatımı değiştirdim Yapmam dediğim her şeyi yaptım Evimi değiştirdim, bir erkekle beraber yaşamaya başladım Bu tabii fakat Sadettin’e duyduğum sevgiyle ve yaşadıklarımın bedelini ödememle ilgili Şimdi de aynı şeyi düşünüyorum aslında Sadettin’le ayrılırsak asla bir başkasını istemiyorum Hayatla bakışıyorum ben Karı koca gibi ağız dalaşı ediyorum hayatla Fakat kazanıyorum İstediğim ailenin yüzde 80’ini kurmuş gibiyim Bunu hallettik diye düşünüyorum Benzer anda pek fazla şey söylediniz fakat nereden devam edeyim şaşırdım Sadettinle ilgili devam etmemi seçim eder gerçekten okuyucu acilen lakin ben felsefe kitabı yazıyorum cümlesine takıldım Kalabalıklar önünden çekildiniz, sadeleştiniz, hatta sessizleştiniz lakin ne süre kalabalıklara bir şeyler söylemek isteseniz tekrar büyük gösterişli lafları seçiyorsunuz Elbette hata yapıyor olabilirim felsefe kitabı diyerek, fazla içten çıkan şeyler oldu da o yüzden Ben araştırmacı değilim, duygularımı son derece amatörce anlatan biriyim Lakin anlatırken yarı bilirkişinin ağzından çıkıyormuş gibi oldu hatta kendi kendime okurken “haddimi aşıyor muyum ya dediğim anlar oldu Beni ben yapan şeyleri anlatıyorum Lakin anılarım veya yaşadıklarım değil, hissetiklerimin yorumu gibi O da değil gerçekte İçimden geldiği gibi yazdım Kadınların yüzde 80’inin hoşlanacağı bir kitap olacak Çünkü yaşanarak yazıldılar id Bir iki paragraf okur musunuz bana, gerçekten çok merak ediyorum yazdıklarınızı “Geçmişi düşünecek kadar yeni zamanınız var mı? O vakit ya geri dön ya önüne bak İşte hayatın içinde bunu ayırt edemediğiniz süre savrulup gideriz ve sanırız ancak kahpe alın yazısı! Bireysel gelişim kitabı diyebiliriz buna gerçekte Benim için sonuçlar fazla önemli Acılar, mutluluklar, sıkıntılar, yaşananlar yani sonucunda geldiğim noktada enkaz miyim yahut hâlâ yoluna devam edebilecek güçte miyim? Kitapta bunu anlattım Yazarken de güçlendim Okuyan biri var mı şu ana dek? Ilk okuyan Ertuğrul Özkök’ün eşi Tansu Özkök oldu Yemeğe gelmişlerdi bana, bahsettim çok ilgilendi, ben de iki gün sonradan gönderdim Fazla hoş şeyler söyledi Ardından da Sadettin’in babasına okuttum, o da çok güzel yorumlarda bulundu sağ olsun Diğer da kimse okumadı Kesintisiz hayatından hoşnut olan kuş beyinli bir kadın değilim Neyle suçlandınız? Beni her zaman sahte gülmekle suçladı halk müziği, içimdekileri söylememek için numara yaptığımı söylediler Acı çekmeyi severim Mazoşistim Mutsuzluklardan hoşlanıyorum Benim kahkahalarımın aşağıda endişe ve acı yatar çoğu süre Kesinlikle aralıksız hayatından memnun bir kuş beyinli değilimdir Siz benzeri olaylara gülebilme gücünüzden “utanmışsınız ve bunu çözmeye çalışmışsınız Tabii ancak, içimde bir sürü olup biten var lakin hiç de onların varsayım ettiği şiddette değildi Ben de bu iki sene içinde kendimi düşünme fırsatı buldum Neyi, niçin yapıyorum, duygularım neler? Buldunuz mu “hakiki bir şeyler? Buldum çünkü yazmaya başladım Bir felsefe kitabı yazıyorum Bitmek üzere Kasım gibi çıkar herhalde Yazarken şu çıktı ortaya; problemlerle mutlu ya da mutsuz olmanın bir alakası değil Çok problem varken mutsuz addederiz ya kendimizi Bana kadar bu böyle değilmiş O yüzden ben daima gülermişim, onun için olayları daima rahat göğüslermişim Bana hep nasıl bu dek kuvvetli olduğumu sorar ahali Güçlü müyüm, bilmiyorum gerçekten Fakat mutlu görünmek için problemsizliği beklemiyorum Yazdıkça, sadece problemlerle mutluluğu ayırabildiğimi fark ettim Gülüyor olmam kuvvetli olduğumu veya mutlu olduğumu göstermezmiş, hayatı birbirinden ayırabildiğimi gösterirmiş Ama yeni buldum bunları Tam ne değişti hayatınızda? Eskiden sürekli bir şeyleri kaçırdığımı sanırdım Marka mağazalara gelen şeyleri almam gerektiğini düşünürdüm işim için Kendimi çok yormuşum böyle Herkes beni sevsin isterdim Derhal hiç umurunda değil böyle şeyler Beni ben olduğum için seven 10 birey yeter bana Olgunlaştım, erdim ama hâlâ fazla sert ve katı taraflarım var Çok acımasız taraflarım var Fazla kuvvet bir kadınım Doğrusu çok vahşiyim Gitgide Artarak daha da vahşileşiyorum Balta girmemiş ormanlarda tırnaklarını çıkaran hayvanlar vardır, öyleyim ben, iç dünyam o kadar Hayatımda aralıksız harakiri yapıyorum Beni uysallaştırabilecek tek şey kapıdan içeri girince karşılaşacağım aile Bir ilişkide sorun varsa, kaymağı 3’üncü kişiler yiyiyor Peki, metamorfoz başlayınca mı Sadettin Saran’a aşık oldunuz yoksa bu aşk mı sizi değiştirdi? Tam karar aşamasındaydım, ya sağ ya soldu Ona rastladığım için çok daha kolay karar aldım Gücü ondan aldım Olur Ya de tek başıma yapamayacaktım, o daha kolaylaştırdı ve çabuklaştırdı yapmamı Fazla sevdiğim biriyle beraberim Bu hakiki Öbür bir şey yaşıyorum Daha önceki hiçbir şeye benzemiyor, bana “böyle de bir şey varmış diye düşündürüyor yani Neyi başardı? Sizi en etkileyen yanı ne oldu? Ben her şeyi kontrol altına almayı severdim, böyle daha basit gelirdi yaşam Karşımdakinin yerine çok şey yapardım sırf bu yüzden Ne yoruluyormuşum yarabbim Şu Anda bunun bütün tersini yaşıyorum Biri benim için bir şeyler yapıyor Şöyle hissediyorum; yalnız değilim, bir baskı, bir kuvvet var yanımda Daha önceki ilişkimde kaybettiğim kadınsı şeyleri burada fazlasıyla yaşıyorum Belki onunla da yaşabilirdik fırsat vermemiş olabilirim ya da bana sunulanı görmemiş de olabilirim Çünkü şu anda bu farkındalıktayım, bu olgunluktayım O koşturmada birileri yanıyor işte Kimse suçlu değil Herkes herkesin üstüne basıyor, birileri de bunun kaymağını yiyor Cümbür Cemaat için geçerli bu Şimdikilerin şansı Bir ilişki de sorun varsa arkadan gelen üçüncü kişilere çok yarıyor bu Son röportajlarınızdan birinde “Kendimi evli bir bayan olarak görüyorum, yurtdışında buna aynı ufak bir merasim yaptık, yüzüğümüzü taktık demişsiniz Evlenmeyi bu dek çok mu istiyorsunuz? Evliliğe benzer merasim ne demek? Bu sahiden “Evlenecek misin? sorusuna bir tepki cevabıydı Biz buralardan geçtik, bir yuva kurduk, beraber yaşamaya başladık Muallakta kalmış değiliz ilişkimiz içinde Şu kurduğumuz şeyin yanına izaç manâlı yok Zehra da bizimle Lal de hafta sonları geliyor Şahane bir şey başarıyoruz Buna ayrıca şükrediyorum keza şaşkınlıklar içerisindeyim Bunu yapabilmem için Sadettin gibi biri lazımdı O kuvvet olmasa olmaz Zehra’yla ilişkisi benim için çok önemliydi Sadettin ayrı bir adam Yalnızca onda gördüğüm çok bambaşka bir bakış açısı var hayata Manevi değerleri çok yüksek Sizinle daha önce yaptığım röportajları çıkardım Örneğin, “Bir erkekten güveneceğim insanı yaratır sonradan da ona güvenirim demişsiniz 2003 yılında yaptığımız röportajda Sadettin’e güveniyor musunz? Sen harikasın Birincil kere bir gazeteci bana ona daha önce söylediklerimle geliyor, bu süper bir şey Bunda fazla ciddiyim, bunları mutlaka yazmanı rica ediyorum (Bunu yazmakta fiilen zorlandım, utandım ama çok da hoşuma gitti duyduklarım İşte tüm samimiyetimizle karşınızdayız SA) İşte bak şu anda ortaya çıkıyor ne seslenmek istediğim Bunu bile kendim yapıyordum fiilen Sade ve güvenmek varken, kendin güveneceğin erkeği yaratıyorsun Çok yorulmuştum işte bunlardan İnsanlara kendime güvendiğim kadar güvenirim Benim de kararsız yanlarım var Özellikle işimde İşini hakkıyla yapmayan birini gözünün yaşına bakmam bırakırım Arkama bile bakmadan terk ederim onu İşini fena yapan bana hiç güvenmesin Erkeklere fazla güvenmem natürel lakin manyak gibi endişelerim de yoktur Sadettin’in maneviyatı çok yüksek Ticari bir perspektif yok hayata Sadettin’e güvenirim natürel Bu röportajda hiç yalan söylediniz mi? Yalan söylemedim ama bir şeyi itiraf ettim, bilin bakalım ne? Tayyip Bey korkak kedi gibiydi, içim acıdı Tayyip Erdoğan’ın Hülya Avşar’ın programına konuk olması günlerce konuşulmuştu Avşar, Erdoğan’ı nasıl ikna ettiğini ise şöyle anlattı: “Rahmetli Osman Yağmurdereli’nin aracı olduğunu söylediler ama hiç alakası yok Hiçbir aracı yok gerçekten bir anda aklıma geldi, telefon numaralarını araştırdım, aradım, adımı bıraktım İki saat sonra şahsen kendisi döndü bana Bu fazla önemli bir şey benim için Hülya Avşar olmamdan dolayı yok, bir hanımefendi olduğum için, bir insan olduğum için Fazla hoşuma gitti Şok oldum kendisi arayınca Aramaya da bilirdi Beni çok fazla çok şaşırttı Çünkü hayata farklı perspektif olduğu için başka türlü davranabilirdi Söylediği tarihte, söylediği saatte fazla profesyonel bir anlayışla randevulaşma gerçekleşti Hiçbir terslik olmadı Soruları evvelden istediler lakin formalite icabı olduğu çok belliydi Çok uzun zamandır ortaya çıkmamış duyguları var Tayyip Erdoğan’ın Bir yardım verilse olur ya hüngür hüngür ağlar Bunları hissettim Ürkek bir kedi gibi amatör bir tarafı vardı Çocuk tarafı fazla artı Fazla dolu, kendini çok tutuyor İçi öyle batmış ancak içim acıdı fiilen ara sıra onunla oturup dertlerini dinlemek isterim gerçekte Bunları hissettim Karşıma sert profesyonel bir başbakan oturmadı, bir insan oturdu Düşüncelerinin bazılarını ardına kadar destekliyorum Bazılarına iyice karşıyım fakat bunları hissettiğim için gönlümdeki yeri fazla farklı bir yerde Tayyip Erdoğan ve Emine Hanım benim için çok özeller doğrusu Mülâkat sonrası kahve içtik Zehra’yı sordu, Sadettin’e selamlama iletti Hadi artık evlenin“ dedi Bunlar bana fazla dostça geldi 3 Aralık’ta da Hayrinüsa Bayan konuğum olacak Çok sevindim onun da kabul ettiğine Cumhurbaşkanın eşi olmaktan fazla, fazla genç yaşta evlenmiş olması beni çok daha artı ilgilendiriyor Bayan kadına bir şeyi merak ediyorum
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.