Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadının kocasına karşı olan vazifeleri

Kadının kocasına karşı olan vazifeleri
0
205

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Kadının kocasına karşısında olan vazifeleri nelerdir?

Dinimizde erkeğin kadına olan vazifeleri olduğu kadar, kadının da kocasına karşısında vazifeleri vardır Karşılıklı bir yaşam yaşayıp, uzun yıllar mutlu mesud yaşamak isteyen her çift, kendine düşen görevleri yapmalıdır Erkek de kadın değin bu vazifelere riayet etmeli ve bu nedenle hanelerin saadeti tesis edilmelidir

Eşler arasındaki, sevgi ve müsamaha, ancak İslâmî şuur ve âdapla gerçekleşebilir şüphesiz

Atalarımız Yuvayı kadınsı kuş yapar demiştir Bundan hedef, sadece evin maddesel bakımdan dirlik düzenini temin etmek değildir Hanım aynı zamanda ailenin moral değerlerini diri yetişmek, ailede huzurun ve neşenin daim olması için gayret uygulamak durumundadır

Kadın kocasına karşı sesini yükseltmemeli, her zaman hoş sohbet, güler yüzlü olmaya çalışmalıdır

Kadının kocasına karşı vazifelerinden en birincisi itaattir İyi kadınlar itaatli olanlardır Nisa süresi 34

Belki ben bir insanın başka bir insana secde etmesini emredecek olsaydım kadına kocasına secde etmesini emrederdim Tirmizi

Bayan kocasının hoşlanmadığı kimseyi eve sokmamalıdır

Peygamber Efendimiz sav şöyle buyurmaktadır: Kadın kocasının izni olmadan evine kimsenin girmesine izin veremez *

858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt