Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadının En Büyük Silahı: Özgüven!

Kadının En Büyük Silahı: Özgüven!
0
49

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Kadının En Büyük Silahı: Özgüven! kadında özgüven silah sıkan kadınlar özgüvenli bayan bacağında tabanca olan kadın kadınlarda özgüven Kadının bir erkeğe karşısında kullandığı en büyük gücü özgüvendir Özgüveni olan bayan tekrar tekrar ne yaptığını ve ne yapacağını bilir ve en önemlisi karşısındaki erkeğe bunu hissettirir Dikey duruşu onu daima albenili kılar Hepimiz kendimizden kesin olmalıyız ilk önce biz varız ve istersek herşeyi başarabiliriz bunu unutmayalımkadininenbuyuksilahiozguven5c4dbef13365ealt Sevildiğinden, yapabildiklerinden, yeteneklerinden şüphe duyan, bedenini beğenmeyen fazla fazla kadınımız var Özgüven bir kadının sahip olması gereken en manâlı değerdir Kendimizle barışık edinmek, kendimize karşın iyi duygular beslemek, iyi hissetmek, en büyük zenginliğimizdir Özgüven denen duygunun iki bacağı var; birisi değerlilik, diğeri yeterlilik Bu iki but da biz henüz fazla küçükken oluşmaya başlıyor Değerlilik duygusu 2 yaşına kadar anne kadar bebeğe karşı davranışlarla oluşturulurken, yeterlilik duygusu, 6 yaşına kadar ve baba göre onaylama ile belirleniyor Bir insanın özgüvenli olduğunu söylemesi için beş esas değerin yükselmiş olması gerekir Bunlar, kişinin, kendini değerli bulması, kendisine duyduğu saygı ve sevgi, hayatının sorumluluğunu üstlenmiş olması ve ne yapsam farklı olurdu yeteneğidir Benlik saygımızı, özgüvenimizi geri kazanmamız muhtemel fakat insan kendini bir gecede kabul edemiyor Bu yüzden çaba sarfetmek gerekiyor Aşağıdaki alıştırmalar, size bu konuda asistan olacaktır​ id Size bir durum anlatıldığında ya da gazeteden bir şey okuduğunuzda, bunu eleştirmeden algılamaya çalışın Herkesin kendisi için en iyi şeyi yaptığını benimseyin Böyle düşünmeyi alışılmışlık haline getirin​ Itici davranan ve giyinen, ceset dili kötü olan biriyle karşılaştığınızda şu parolayı tekrarlayın: “ Böyle görünmeyi tercih etmesi nedeniyle suçlu değil​ Meslek yerinizden veya ailenizden birine birkaç dakikanızı ayırın Sizi sıkan tavırlarını inceleyin ve onu elbette yargılamamaya itina gösterin​ Özgüven sarsıntısı geçirdiğinizde, kendinize: “…… yapsaydım ne olurdu? diye sorun Yani, düşseydim, bana gülselerdi, işe alınmasaydım, beni beğenmeseydi, vb Soruları kendinizi sinirlendirinceye kadar devam ettirin Bir lahza gelecek ve hiçbir şeyin en fena şart olmadığını kabul edeceksiniz​ Kendinizi değersiz hissettiğiniz zaman: “…… benim bir parçam, ben …… değilim egzersizini yapın Mesela “Kırılganlığım benim bir parçam, ben kırılgan değilim gibi Bu olumsuz olduğuna inandığınız bir yönünüzün kafanızda kesintisiz yankılanmasını engeller​ Aptalca bile bulsanız, “kendimi seviyorum çünkü… kartları hazırlayın Soluksuz kaldığınızda, kendinizle baş edemediğinizde, kartlarınızı çıkarın ve bakın Negatif düşünceleri ve güvensizliği üzerinizden atmanızda tezgâhtar olacaktır​  

858,505Konular
982,776Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt