
Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- Maydonoz
- Tuz, karabiber
- 3 yumurta
- 1 bardak un
- Sıvıyağ
Kadınbudu Köfte Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel pirinçi suya koyarak haşlayalım ve haşlandıktan sonra suyunu süzerek soğumaya bırakalım.
- Kıymanın yarısını tavada evvel suyunu çektirip sonrada az sıvı yağ ile kavuralım.
- Kavurduğumuz kıymaya küçük küçük doğradığımız soğanı ekleyerek biraz daha kavurup altını kapatalım.
- Kıymanın başka yarısını (çiğ olarak) bir kaba alalım, içine maydanoz tuz ve karabiberi ekleyelim.
- Biraz yoğurduktan sonra kavurduğumuz kıyma ve haşlanmış pirinçi ek edelim.
- Hepsini birlikte yoğurup biraz irice köfte biçimi verelim ve una bulayalım.
- Bir kaba 3 yumurtayı kırarak çırpalım.
- Köfteleri yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartalım.
- Servis tabağına peçete koyarak kızarttığım köftelerin yağı çekmesi için bekleyelim.
- Soğuk olarak da servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun????????.