
Kadınbudu Köfte Ve Patates Yatağında Tahinli Piyaz Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 yumurta yarım demet maydanoz
- Karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, kimyon ve tuz
- 1 küçük çay bardağı pirinç
- 2 adet yumurta
- Un
- Sıvı yağ
- 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1 adet orta boy soğan (Piyazlık doğranmış)
- Yarım adet domates
- Yarım adet kırmızı biber
- 2 adet haşlanmış yumurta
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı tahin
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- Tuz, pulbiber
- Su
Kadınbudu Köfte Ve Patates Yatağında Tahinli Piyaz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinç yıkanıp üzerini geçecek kadar suda haşlayalım.
- Tavaya sıvı yağ alıp kıymanın yarısı ekleyip kavuralım, rengi dönen kıymanın üzerine ince doğranmış soğan eklenip 10 dk kadar kavuralım ve baharatları ekleyelim.
- Yoğurma kabının içerisine kavrulan kıymayı ve haşladığımız pirinci alıp soğumaya bırakalım.
- Ardından kalan çığ kıymayı ekleyip ince kıyım maydanoz ve yumurta ekleyelip 5-6 dk yoğuralım.
- Şekil verip üzerini streçleyip en az yarım saat kadar dolapda dinlendirelim.
- Sonra önce una sonra yumurtaya bulayıp kızartalım.
- Piyaz için;haşlanan fasulyeyi süzgece alıp süzdürelim.
- Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, ince kıyım maydanoz, küp doğranmış domates ve kırmızı biberi alalım.
- Ayrı bi kasede tahin sosunu hazırlayıp ister üzerine ister tabak da servis yapabilirsiniz.Deneyeceklere afiyet olsuunnn ????.
Kadınbudu Köfte Ve Patates Yatağında Tahinli Piyaz Tarifi Fotoğraflı Yapılışı