Bayan Budu Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 600 gram köftelik kıyma(az yağlı)
- 1 adet iri kuru soğan
- 1 yumurta
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu
- 1/2 (yarım) çay bardağı buğday unu
- 2 yumurta
- 2-3 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek)
Bayan Budu Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymanızı ikiye bölün. Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın, kavurun.
- Kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin.
- 1 dk kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın.
- Öteki yandan pirinçinizi haşlayın(çok haşlamayın çünkü yoğurma esnasında parçalanmasın).
- Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinçi alın.
- Yumurtayı ve baharatları ekleyin.
- Köfte harcınızı yoğurun.
- En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin.
- Kızartma basamağında, yağınız derin kızartma tencerenize alın.
- Köftelerinize iri oval halini verin.
- Köftelerinizi, evvel un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, akabinde çırpılmış yumurtaya….
- Kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.