
Kadife Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası
- 1 çay kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- Yarım paket oreo bisküvi
- 3 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket sade kremşanti
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 paket sade kremşanti
- 1 su bardağı süt
Kadife Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce kremayı yapalım süt nişasta ve şekeri bir tencereye alıp, kaynayana kadar karıştırıyoruz. Koyulaşınca olacaktan alıyoruz.
- İlk sıcağı gittiği zaman kremşanti, vanilya ve margarini bırakıp iyice çırpıyoruz. Daha sonra yumurta şekeri ve tuzu köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz. Yapmış olduğumuz harcı kelepçeli kalıba döküyoruz (kalıbın içine yağlı kağıt sermeyi unutmayalım)
- 180 derece fırında 25-30dk pişiriyoruz. Pişen kekimizi fırından alalım. İlk sıcağı geçince ortadan kesip iki parça şeklinde olacak ve keklerin biraz üzerlerinden keselim.
- Soğuyan kekimizin birine kremayı bırakıp, oreo bisküvisini toz halinde kremanın üzerine dökelim. Üzerine diğer keki kapatıyoruz. Yapmış olduğumuz krem şantiye en üstüne sürüyoruz.
- Önceden kestiğimiz kekleri de rondo dan çekip kremşantinin üzerini kapatıyoruz. 4-5 saat dolapta dinlendiriyoruz. Afiyet olsun ????