
Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram kuru kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı dövülmüş toz fındık
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Vanilya
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı süt yahut su
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak muhallebi için; süt, şeker, un ve nişastayı koyup, kıvam alana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra vanilyayı ekliyoruz. Pişen muhallebiyi soğutup çırpılmış kremşantiyi ekliyoruz.
- Başka bir tavada toz şekeri, tereyağı, ve fındığı eritip içine hazır kuru kadayıfı ekleyip, hepsini harmanlıyoruz. Ben kadayıfıda yumuşamaması için soğuttum.
- En büyük dikdörtgen borcama birinci olarak kadayıflı karışımın yarısını seriyoruz. Onun üzerine muhallebiyi döküyoruz. Ve en üzerine arta kalan kadayıfıda serip, soğuması için dolapta bekletiyoruz.
- Ben kadayıf olarak kolay olsun diye marketlerde satılan hazır kavrulmuş kuru kadayıf kullandım.