Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi
0
59

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kadayifli-muhallebi.jpg

Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler

  • 200 gram kuru kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş toz fındık
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Vanilya
  • 1 paket kremşanti
Kremşantiyi çırpmak için;
  • 1 çay bardağı süt yahut su

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak muhallebi için; süt, şeker, un ve nişastayı koyup, kıvam alana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra vanilyayı ekliyoruz. Pişen muhallebiyi soğutup çırpılmış kremşantiyi ekliyoruz.
  2. Başka bir tavada toz şekeri, tereyağı, ve fındığı eritip içine hazır kuru kadayıfı ekleyip, hepsini harmanlıyoruz. Ben kadayıfıda yumuşamaması için soğuttum.
  3. En büyük dikdörtgen borcama birinci olarak kadayıflı karışımın yarısını seriyoruz. Onun üzerine muhallebiyi döküyoruz. Ve en üzerine arta kalan kadayıfıda serip, soğuması için dolapta bekletiyoruz.
  4. Ben kadayıf olarak kolay olsun diye marketlerde satılan hazır kavrulmuş kuru kadayıf kullandım.
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,675Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt