
Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kadar tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1lt süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema (200ml)
Kadayıflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kadayıfları ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat derin dondurucuda bekletebilirsiniz ).
- Geniş bir tencerede tereyağını eritin ve şekeri kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
- Son olarak cevizi ilave edin.
- Bir süre daha kavurun ocaktan alın.
- Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra kızarmaya devam edecektir o yüzene derin geniş bir kaba aktarın ve ara ara karıştırın soğumasını sağlayın.
- Muhallebinin hazırlanışı.
- Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin.
- Muhallebi kaynadıktan 3 dakika sonra ocaktan alalım 10- 15 dakika soğumaya bırakalım.
- Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edelim mikser yardımıyla pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpalım.
- Yaklaşık 30 cm çapında borcama kadayıfların yarısını dökelim borcamın tabanına yayalım.
- Üzerine hazırladığımız muhallebimizin tamamını dökelim.
- Ayırdığımız kadayıfların yarısını üstüne serpelim hepsini muhallebiyi kapatacak şekilde.Tatlıyı soğuyana kadar bekleyin buzdolabına kaldırın.Afiyet olsun ????.