Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi
0
48

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
kadayifli-muhallebi.jpg

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker (200 ml lik su brd)
  • 3 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde özellikle mısır nişastası
  • 5 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde un
  • 1 paket soğuk krema
  • 1 paket vanilya
Kadayıfı için;
  • 200 gram kadayıf (Ben bim den aldım)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ yada kaselerin içindeki gurme teremyağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı kadar ceviz, fındık, fıstık (Olmasada olur)

Kadayıflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce genişçe yapışmaz tavaya yağımızı koyup eritelim. Kadayıflarımızı koyup, kavuralım. Rengi değişmeye başladıktan sonra(7-8 dakika yeterli) şekerimizi ekleyelim.
  2. Kısık ateşte yakmadan sürekli karıştırarak altın rengini alıncaya kadar kavuralım. Kıtır kıtır olacak. Cevizimizde ekleyip 4-5dk daha kavurup ocağımızı kapatalım.
  3. Muhallebisi için sütün içine vanilya ve krema hariç diğer malzemeleri koyup muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Pıt pıt atmaya başladıktan sonra ocağımızı kapatalım.
  4. Kabuk tutmaması için arada sırada karıştırarak soğutalım. İyice soğuyan muhallebimize soğuk kremamızı ekleyip mikserle çırpalım.
  5. Borcama kadayıfın yarısını koyup, yayalım. Muhallebimizin tamamını döküp, üstüne kalan kadayıfımızı eşit bir şekilde her tarafına yayalım. Buzdolabında bir gece bekletip servis edelim.
Kadayıflı Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt