
Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kadayıf
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
Kadayıflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yağımızı eritip içerisine doğranmış kadayıfımızı ve şekerimizi ekleyip güzelce kavuralım.
- Kavrulan kadayıfa cevizimizide ekleyip 1-2 dk kavurup soğuması için ocaktan alalım.
- Muhallebimiz için vanilya ve kremşanti hariç tüm malzemelerimizi bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Ocaktan alırken içine vanilyamızı ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan muhallebinin içine kremamızı ilave edip mikserle çırpalım.
- Borcamın içine kadayıflı harcın yarısını her yerine gelecek şekilde serpiştirelim.
- Üzerine muhallebimizi döküp kalan kadayıflı harcı da onun üzerine ekleyelim.
- Tatlımızı dolapta dinlendirelim. Kadayıflı muhallebimiz servise hazır????????.
Kadayıflı Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı